2018. november 25., vasárnap

Zöldségekkel sült csirkecomb


Banális, de mindig más tud lenni...


Zöldségekkel sült csirkecomb

Hozzávalók (4 személyre):  8-10 csirkealsócomb, 3 sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 3 hagyma, 1 marék fokhagyma, 1,5 dl fehérbor, olaj, só, bors, pirospaprika, gyömbérpor, szárított kakukkfű.

Elkészítése:  A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és megtörölgetjük. Megszórjuk az ízlés szerint adagolt fűszerekkel, majd eloszlatjuk egy nagyobbacska hőálló tálban. A zöldségeket meghámozzuk, a sárgarépát vastagabb karikákra, a zellert kisujjnyi nagyságú hasábokra, a hagymát pedig cikkekre vágjuk. A zöldségeket a fokhagymacikkekkel együtt eloszlatjuk a csirkecombok között, aláöntjük a bort, meglocsoljuk 5-6 evőkanál olajjal, majd lefedjük, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre pároljuk. Ha szeretnénk, krumplipürével is tálalható, de a hús önmagában a sült zöldségekkel sokkal egészségesebb, mint krumplival párosítva.

NÚ - 2018/NOV.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése