Banális, de mindig más tud lenni...
Zöldségekkel sült
csirkecomb
Hozzávalók (4
személyre): 8-10 csirkealsócomb, 3
sárgarépa, 1 kisebb zellergumó, 3 hagyma, 1 marék fokhagyma, 1,5 dl fehérbor,
olaj, só, bors, pirospaprika, gyömbérpor, szárított kakukkfű.
Elkészítése: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és
megtörölgetjük. Megszórjuk az ízlés szerint adagolt fűszerekkel, majd
eloszlatjuk egy nagyobbacska hőálló tálban. A zöldségeket meghámozzuk, a
sárgarépát vastagabb karikákra, a zellert kisujjnyi nagyságú hasábokra, a hagymát
pedig cikkekre vágjuk. A zöldségeket a fokhagymacikkekkel együtt eloszlatjuk a
csirkecombok között, aláöntjük a bort, meglocsoljuk 5-6 evőkanál olajjal, majd
lefedjük, és 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre pároljuk. Ha szeretnénk,
krumplipürével is tálalható, de a hús önmagában a sült zöldségekkel sokkal
egészségesebb, mint krumplival párosítva.
NÚ - 2018/NOV.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése