Előételnek, svédasztalra, reggelire, vacsorára, uzsonnára - bármikor szuper.
Adventi koszorú
Hozzávalók a
tésztához: 30 dkg liszt, 1 púpozott teáskanál só, 4 g szárított élesztő, 2
evőkanál olaj, 2,1 dl víz;
a krémhez: 4 főtt
tojás, 20 dkg tehéntúró, 10 dkg sűrű joghurt, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors;
továbbá: 2
evőkanál olaj, 1-1 teáskanál szárított oregánó és fekete szezámmag, 1 kisebb
tojás, 5-10 dkg főtt zöldborsó vagy brokkoli, ½ piros kápia paprika, néhány koktélparadicsom.
Elkészítése: A
tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, jól megdagasztjuk majd letakarva
hagyjuk duplájára kelni. Miután megkelt, kb. ½ cm vastag téglalappá nyújtjuk,
megkenjük a 2 evőkanál olajjal (egyik hosszanti oldalán 2 ujjnyit vízzel kenünk
meg olaj helyett), megszórjuk a morzsolt oregánóval, és a lehető legszorosabban
feltekerjük. Ezután 2 cm vastag karikákra vágjuk, és a csigákat sütőpapírral
bélelt tepsire egymás mellé helyezzük kör alakban. Megkenjük felvert tojással,
megszórjuk fekete szezámmaggal, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. A
krémhez a lereszelt tojást eldolgozzuk a tehéntúróval, a zúzott fokhagymával
meg a joghurttal, sóval és borssal ízesítjük. A kihűlt koszorúalapot tálra
helyezzük, rákenjük a krémet, majd kidíszítjük a sós vízben megfőzütt borsóval,
a kis kockákra felvágott kápiával, ileltve a félbevágott koktélparadicsommal. A
paprikából először kivágunk egy masniformát, a többit azután kockázzuk fel.
KAL - 2019.
Szeretem az ilyen mutatós finomságokat!
VálaszTörlésKöszönöm, Éva! Én is. :)
VálaszTörlés