Csokoládés banándesszert
Hozzávalók: 4-6 közepes méretű érett, de nem túlérett banán, 10-12 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10-12 dkg fehér csokoládé, 2 teáskanál vaj, 2 evőkanál tej;
a szóráshoz: sós mogyoró, kókuszreszelék, különféle szórócukrok, esetleg magvak.
Elkészítése: A kétféle csokoládét összetördeljük és külön-külön tálkába rakjuk. Hozzáadunk 1-1 teáskanál vajat, illetve az étcsokoládéhoz a tejet, és mikróban 20-30 másodpercenként átkavarva összeolvasztjuk. Ezután keskeny csészékbe öntjük át. A banánt meghámozzuk, mindegyiket félbevágjuk, majd vágott felükbe hurka- vagy fagylaltos pálcát szúrunk. Óvatosan belemártjuk a csokolédéba, megszórjuk tetszés szerint az előkészített szóróanyagokkal, majd sütőpapíros tálcára helyezzük. Hűtőbe tesszük, míg a csokoládé jól megdermed, és lehet is kínálni.
Megjegyzés: Nyáron a banánt előre le is fagyaszthatjuk, majd elvégezzük a mártogatást-szórást, és újból kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt néhány percig szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy ehetőre puhuljon.
EK - 2019/1.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése