2019. január 18., péntek

Csirkés babragu rizses maciágyon

Gyerekek kedvence lehetne. Persze, naponta nincs idő ilyesmire, de néha lehet kedveskedni nekik... :) 


Csirkés babragu rizses maciágyon

Hozzávalók (4 személyre): 1 egész csirkemell, 2 hagyma, 1-1 konzerv vesebab, kukorica és hámozott paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, pirospaprika, olívaolaj;
továbbá: főtt rizs, néhány paprikacsík, szemes bors, fekete olajbogyó.

Elkészítése:  A hagymát szeletekre, a csirkét kisujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük kevés felforrósított olajon, megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk kevés vizet, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig kavargatjuk. Ekkor hozzáadjuk az összedarabolt paradicsomot, illetve annak a levét, sózzuk, borsozzuk (enyhén), és fedő alatt addig rotyogtatjuk, míga  hús el nem készül. Ha szükséges, kicsinként vizet is öntünk alá. Amikor a hús elkészült, hozzáadjuk a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, ha kell, kiegészítjük kevés vízzel, utánaízesítünk, és jól összerotyogtatjuk. Végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. Közben rizst főzünk, amit különféle formákba nyomkodunk bele, hogy megalkothassuk a fejet és a füleket. A kéz és a láb hengereit a tenyerünkben formázzuk meg, vagy esetleg háztartási fólia segítségével. Kisebb tálka oldalának támasztjuk a fejet, és körülötte megtöltjük a tálkát raguval. Ezután fogpiszkáló segítségével a fejre tűzzük a füleket, illetve a fej mellé illesztjük a kezeket meg a lábakat. A maci szemeit borsszemekből, az orrát és száját megfaragott fekete olajbogyóból készítjük el. Piros paprikacsíkból csokornyakkendőt is vághatunk neki. 

EK - 2019/1.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos, nem is merném megenni, olyan szép :-) De nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Ó, dehogynem ennéd meg. :)
    A lányok is nagyon élvezték. :)
    Köszönöm.

    VálaszTörlés