Szilveszterre készült, és nagyon finom volt. Jó minőségű szalámikat kell használni hozzá, vagy akár kolbásszal is elkészíthető. Svédasztalon sok személynek elegendő, egy villásreggelihez vagy vacsorára kb. 4-nek.
Paradicsomos, pikáns szalámiragu
Hozzávalók: 25 dkg paprikás szalámi, 15 dkg pikáns szalámi, 2-3 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2-3 paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöl, olaj, só.
Elkészítése: Kevés forró olajon megfuttatjuk a kis kockákra vágott paprikás szalámit, míg szép színét kissé ki nem engedi. Ezután hozzáadjuk a pikáns szalámit is (szintén darabolva), kavargatjuk 1-2 percig, majd beletesszük a csíkokra vágott hagymát. Szintén kavargatjuk néhány percig, míg a hagyma jól össze nem keveredik a paprikás zsiradékkal, és kissé össze nem esik. Ekkor kicsinként vizet öntünk rá, és fedő alatt, néha megkeverve addig pároljuk, míg a szalámi el nem készül, végül pedig, fedő nélkül, míg a leve el nem fő. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot meg a zúzott fokhagymát, további kb. 5 percig rotyogtatjuk még, majd belekeverjük az aprított petrezselyemzöldet, ha szükséges sózzuk, és lefedve hagyjuk egy kicsit, hogy az ízek jól összeérjenek.
NÚ - 2019/Máj.7.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése