2019. február 12., kedd

Spenótos-pesztós csirkemelltekercs kolbásszal

Hogy ne legyen unalmas a csirkemell, legtöbbször megtöltöm valamivel, és így mindig egy picit más. Ebben a tekercsben kissé összeolvasztottam a telet a tavasszal, azaz a kolbászt a spenóttal. És még néhány más alapanyag is került bele. A lényeg: melegen, krumplipürével vagy kuszkusszal (mi mindkettővel ettük) szuper főétel, kihűlve pedig tökéletes svédasztali finomság. A vasárnapi ebédhez mindenkinek készítettem egy tekercset, végül 3 fogyott el.


Spenótos-pesztós csirkemelltekercs kolbásszal

Hozzávalók (4-5 személyre): 4 fél kicsontozott csirkemell, 4 szál friss cérnakolbász, 15 dkg fagyasztott spenótpüré, 15 dkg juhtúró, 2-3 teáskanál pesztó, 2-3 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, tetszés szerinti fűszerkeverék: például só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, szárított bazsalikom.

Elkészítése: A fél csirkemelleket lapjában kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen, csak szétnyitjuk. Minden oldalukon megszórjuk a tetszés szerinti fűszerkverékkel, és félretesszük. A kiolvasztott spenótot jól kinyomkodjuk, majd simára keverjük a túróval, a zúzott fokhagymával meg a pesztóval, illetve sóval és borssal ízesítjük. Levágunk 4 nagyobb darab alufóliát és 4 hasonló méretű sütőpapírdarabot. Az alufóliára tesszük a sütőpapírt, a közepét jól megolajozzuk, majd ráterítjük az egyik szétnyitott csirkemellet. rákenjük a túrós krém negyedét, ráhelyezzük az egyik kolbászt, és a papír segítségével szorosan feltekerjük. Két végét összeszorítjuk és megcsavarjuk. Ezután beletekerjük az alufóliába is, így biztonságosan meg fognak állni, nem nyílnak szét. A műveletet megismételjük a többi hozzávalóval is. Az elkészült tekercseket hőálló tálba tesszük, aláöntünk kb. 1 ujjnyi vizet, és 180 fokos sütőben kb. 1,5 óra alatt készre sütjük-pároljuk, egyszer megfordítva közben.

Tipp: Ha szeretnénk, a tekercseket császárszalonnába is beletekerhetjük, ebben az esetben azonban vigyázni kell a sózással.

NÚ - 2019/FEB.26.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése