Meggyes
pohárkrém
Hozzávalók
(4 személyre): kb. 30 dkg meggy (a fagyasztóból vagy befőttből), 2,5 dl sűrű
tejföl, 4 dl hígabb joghurt, kb. 4 evőkanál xilit (vagy cukor), esetleg
1 tasak vaníliás cukor, néhány babapiskóta vagy keksz.
Elkészítése: A meggyet (akár
fagyosan is) a blenderbe tesszük, rászórunk 2 evőkanál xilitet, ráöntjük a
joghurt felét, és összeturmixoljuk. Egy másik edényben a tejfölt elkeverjük a
maradék joghurttal és xilittel, illetve a vaníliás cukorral. Öblösebb
poharakban szétosztjuk a meggyes krémet (egy picit meghagyva belőle), majd
rádarabolunk 2-3 babapiskótát vagy kekszet, végül pedig ráöntjük a tejfölös keveréket. A
tetejére 1-1 teáskanálnyi félretett meggyes krémet teszünk díszítésként.
Megjegyzés: Nyáron friss meggyből
is készülhet, és valamilyen zöld levéllel díszíthetjük. Ha nem fagyasztott
meggyel készül, hanem befőttel, vigyázzunk az édesítésre, az a meggy édesebb
már. Ha pedig a meggyet fagyosan használjuk a desszerthez, jó minél hamarabb
elfogyasztani, hogy ne kezdjen el olvadni a meggyes krém. Így kissé olyan,
mintha fagyi lenne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése