2019. május 16., csütörtök

Forró almás pite

A McDonalds otthon sorozat harmadik, és egyelőre utolsó "darabja". :) Nagyon finom mindkét változat (olajban és sütőben sült), de a sütős egy kicsit mégis finomabb: ropogós, leveles, és cseppet sem olajos.


Forró almás pite

Hozzávalók (12 darabhoz): 1 kg alma, 3-5 evőkanál barna cukor (nálam 4 evőkanál nyírfacukor, és 1 evőkanál kókuszcukor volt), 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, ½ teáskanál őrölt szerecsendió, 1 citrom leve, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, pici víz, só;
továbbá: 80 dkg leveles tészta (két darabban), bő olaj.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, megházát eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a cukrot meg a fűszereket, és 2-3 evőkanál vizet öntve alá odatesszük főni. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, ha nem enged elég levet, kicsinként pótoljuk vízzel. Végül a pudingport elkeverjük kevés vízzel, ráöntjük az almára, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik leveles tésztát kiterítjük, ha szükséges, még nyújtjuk egy keveset, majd 6 téglalapra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi almapudingot teszünk, a hosszanti oldalra, csíkban. A tészta széleit körben enyhén megkenjük vízzel, majd a tésztát kettőbe hajtjuk, a széleket pedig villával jól megnyomkodjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. Megismételjük a folyamatot a másik adag tésztával is.

Megjegyzés: Eredetileg így készül, olajban sütve, és így is finom, de ennél jóval egészségesebb, ha a megtöltött tésztát sütőpapíros tepsire helyezzük, és 220 fokos sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

EK- 2019/6.


2 megjegyzés:

  1. Ez csak jó lehet, mint a többi mekised, és tudjuk, hogy miből készül.

    VálaszTörlés
  2. Így van, Ani, néha beiktathatóak ilyen ételek is, ha tudjuk, mit tettünk bele.

    VálaszTörlés