Forró almás pite
Hozzávalók
(12 darabhoz): 1 kg alma, 3-5 evőkanál barna cukor (nálam 4 evőkanál nyírfacukor, és 1 evőkanál kókuszcukor volt), 1 teáskanál
fahéj, ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg, ½ teáskanál őrölt
szerecsendió, 1 citrom leve, 2 evőkanál vaníliás pudingpor, pici
víz, só;
továbbá:
80 dkg leveles tészta (két darabban), bő olaj.
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, megházát eltávolítjuk, húsát kis
kockákra vágjuk. Ráfacsarjuk a citromlevet, hozzáadjuk a cukrot
meg a fűszereket, és 2-3 evőkanál vizet öntve alá odatesszük
főni. Forrástól számítva 5-6 percig főzzük, ha nem enged elég
levet, kicsinként pótoljuk vízzel. Végül a pudingport elkeverjük
kevés vízzel, ráöntjük az almára, és addig főzzük, amíg
besűrűsödik. A pudingot hagyjuk teljesen kihűlni. Az egyik
leveles tésztát kiterítjük, ha szükséges, még nyújtjuk egy
keveset, majd 6 téglalapra vágjuk. Mindegyikre 1-1 evőkanálnyi
almapudingot teszünk, a hosszanti oldalra, csíkban. A tészta
széleit körben enyhén megkenjük vízzel, majd a tésztát kettőbe
hajtjuk, a széleket pedig villával jól megnyomkodjuk. Bő, forró
olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
Megismételjük a folyamatot a másik adag tésztával is.
Ez csak jó lehet, mint a többi mekised, és tudjuk, hogy miből készül.
VálaszTörlésÍgy van, Ani, néha beiktathatóak ilyen ételek is, ha tudjuk, mit tettünk bele.
VálaszTörlés