Epres parfé
Hozzávalók
(4 személyre): 20 dkg mascarpone, 10 dkg görög joghurt, 2-2,5 dl
habtejszín, 2-3 evőkanál porcukor., 30 dkg eper,
3+1+2 evőkanál cukor.
Elkészítése:
Az epret megmossuk és 3 evőkanál cukorral együtt simára
turmixoljuk. Egy kisebb kalács- vagy őzgerincformát kibélelünk
frissentartó fóliával, és beleöntjük az eperturmix 2/3-át.
Szépen elsimítjuk, a formát pedig betesszük a fagyasztóba kb. 30
percre. A krémhez a mascarponét simára keverjük a
joghurttal, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral keményre vert
habtejszínt.
A maradék eperturmixot 1 evőkanál cukorral együtt
belekeverjük a krém felébe, majd belesimítjuk a formába, és
szintén hagyjuk fagyni egy keveset. A megmaradt krémet édesítjük
még 2 evőkanál cukorral, majd rásimítjuk az epres krémre.
Ráhajtjuk a fólia lelógó részeit, és a fagyasztóba toljuk
néhány órára. Fogyasztás előtt kivesszük kb. 10 perccel
hamarabb, hogy könnyen lehessen darabolni.
Megjegyzés:
A fagyasztott édességeket picit édesebbre kell készíteni ahhoz,
hogy édességük, ízük hidegen is érvényesüljön. Ezért került
bele a plusz cukor.
EK - 2019/5.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése