Egy ilyen saláta kitűnő vacsorára. Sőt, igazából nem is muszáj hozzá sajt is, tojás is, bacon is, bőven elég valamelyik fehérjeforrás. Csak ha nagyon akarjuk halmoznii az élvezeteket, tegyük bele mind a hármat. :)
Vegyes saláta
bazsalikomos-fokhagymás öntettel
Hozzávalók
(4 személyre): 1-1 nagy fej zöld és vörös fodros saláta, 2 nagy
marék spenót, 25 dkg vörös káposzta, 25 dkg brokkoli, 2 piros
húsú paprika, 12 szelet bacon, 8 tojás, 20 dkg cheddar sajt, só,
citromlé;
az
öntethez: 3 dl joghurt, 1-2 cikk fokhagyma, 1 marék
bazsalikomlevél, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése:
A baconszeleteket száraz serpenyőben mindkét oldalukon
megpirítjuk, majd kiszedjük a zsiradékból és félretesszük. A
tojásokat keményre főzzük, kihűtjük és megpucoljuk. A
salátaféléket és a spenótot alaposan megmossuk, majd jól
lerázzuk és összetépkedve egy nagy tálba tesszük. A vörös
káposztát, a brokkolit (nyersen) meg a paprikát nagyon vékonyan
felszeleteljük (legjobb konyhai robotgéppel), és a levelesekhez
adjuk. Ezután beletesszük a kis kockákra felvágott sajtot, a
felnegyedelt tojást meg a darabokra tördelt ropogós bacont, enyhén
megszórjuk sóval, illetve meglocsoljuk citromlével, és jól
összeforgatjuk. Mellé kínáljuk az öntetet, amihez a zúzott
fokhagymát és a felaprított bazsalikomot elkavarjuk a joghurtban,
ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, illetve meglocsoljuk néhány
csepp olívaolajjal.
Megjegyzés:
Bacon helyett sonkával vagy maradék sült vagy főtt
csirkecsíkokkal is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése