A hús és zöldség nagyon jó kombináció, és ebben a felállásban nem is hizlal.
Pikáns csirkecsíkok sok-sok
zöldséggel
Hozzávalók
(4 személyre): 60 dkg kicsontozott csirkemell, 30 dkg vörös
káposzta, 2 sárgarépa, 40 dkg brokkoli, 1 nagy fejes saláta vagy
1 tő pak choi, 1 piros húsú paprika, 2 szál újhagyma, 3-4 cikk
fokhagyma, 1 kisebb csípős paprika, jó diónyi gyömbér, 3-4
evőkanál szójaszósz, citromlé, só, bors, 1 nagy evőkanál
kókuszzsír vagy 3-4 evőkanál olívaolaj, szazámmag.
Elkészítése:
Először előkészítünk minden alapanyagot, hogy sütéskor minden
gyorsan menjen. A csirkemellet szeletekre, majd kisujjnyi nagyságú
csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval-borssal, és jól
összeforgatjuk. A sárgarépát, a vörös káposztát meg a
paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a brokkolit kis rózsákra
szedjük, az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk, a fejes
salátát pedig az alapos mosás és lerázás után kb. ujjnyi
vastag csíkokra vágjuk. A fokhagymát és a csípős paprikát
felaprítjuk, a gyömbért pedig lereszeljük. A felforrósított
zsiradékon megfuttatjuk a fokhagymát, a gyömbért és a csípős
paprikát, majd rádobjuk a csirkemellet, és nagy lángon,
folytonosan kavargatva fehéredésig pirítjuk. Ezután sorban, kb.
1-2 perc eltéréssel közöttük rádobjuk a vörös káposztát, a
sárgarépát, a paprikát és a brokkolit, illetve végül a salátát
meg az újhagymát, miközben folyamatosan kavargatjuk, és nagy
lángon pirítjuk. Miután minden belekerült, még 3-4 percig együtt
pirítjuk-pároljuk, majd rálocsoljuk a szójaszószt, illetve ízlés
szerint meglocsoljuk citromlével. Ha kell, tovább sózzuk, végül
pedig megszórjuk pirított szezámmaggal, és tálaljuk. Önmagában
is finom, de lehet esetleg főtt rizst vagy kuszkuszt kínálni
mellé.
EK - 2019/7.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése