2019. augusztus 17., szombat

Lazacszeletek friss salátátval

Hal és saláta, az egyik legjobb páros.


Lazacszeletek friss salátával

Hozzávalók (4 személyre): 4 szelet lazacfilé (kb. tenyérnyi méretűek), só, bors, fokhagymapor, rizsliszt, olívaolaj vagy kókuszzsír;
a salátához: 1 kígyóuborka, 1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika, 1 hagyma, só, citromlé, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A halszeleteket megszórjuk só, bors és fokhagymapor keverékével. Ezután rizslisztbe forgatjuk és forró zsiradékben mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. A salátához az előkészített zöldségeket vékonyan felszeleteljük, majd sóval, citromlével és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.

Megjegyzés: A vadlazac finomabb, keményebb húsú, mint a neveldékből származó társa. Ugyanakkor a színe sem annyira erős narancsos-rózsaszín, ami sütés alatt továbbra is veszít élénkségéből.

EK - 2019/8.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése