Lazacszeletek friss salátával
Hozzávalók (4 személyre): 4 szelet lazacfilé (kb. tenyérnyi méretűek), só, bors, fokhagymapor, rizsliszt, olívaolaj vagy kókuszzsír;
a salátához: 1 kígyóuborka, 1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika, 1 hagyma, só, citromlé, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A halszeleteket megszórjuk só, bors és fokhagymapor keverékével. Ezután rizslisztbe forgatjuk és forró zsiradékben mindkét oldalán szép aranybarnára sütjük. A salátához az előkészített zöldségeket vékonyan felszeleteljük, majd sóval, citromlével és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Megjegyzés: A vadlazac finomabb, keményebb húsú, mint a neveldékből származó társa. Ugyanakkor a színe sem annyira erős narancsos-rózsaszín, ami sütés alatt továbbra is veszít élénkségéből.
EK - 2019/8.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése