A családnak jobban ízlik, mint a hagyományos, paradicsomszószos pizza.
Csirkés lepény
Hozzávalók 1 nagy
tepsihez: 25 dkg finomliszt, 25 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg friss
élesztő, 3,5 dl langyos víz, 1-1 csapott evőkanál cukor és só, 3 evőkanál olaj;
a feltéthez: 20
dkg mascarpone, 10 dkg joghurt, 2-3 maradék sült csirkecomb (vagy 50 dkg friss
csirkemell), 25 dkg mozzarellagolyó, 15-20 koktélparadicsom, bazsalikomlevelek,
15-20 dkg reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése: Az
élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízzel, majd a sóval elvegyített
lisztekhez adjuk. Összegyúrjuk, hozzáadjuk az olajat, majd jó sima tésztává
dagasztjuk. 35-40 percig kelesztjük, majd olajjal enyhén megkent sütőpapírral
bélelt tepsibe tesszük, és kézzel jól elegyengetjük. A mascarponét simára
kavarjuk a joghurttal, sóval és borssal ízesítjük, majd rákenjük a tésztára. A
sült csirkecombokról leszedjük a húst, csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tészta
tetején. Szintén eloszlatjuk rajta a félbevágott mozzarellagolyókat meg a
koktélparadicsomot, néhány bazsalikomlevelet csipkedünk rá, majd megszórjuk
reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben (légkeverésen) 20-25 percig sütjük.
EK - 2019/NOV.
Plăcintă de pui
Ingrediente
pentru o tavă mare: 250 g făină albă, 250 g făină integrală, 25 g drojdie
proaspătă, 350 ml apă călduță, 1 lingură zahăr, 1 lingură sare, 3 linguri ulei
alte ingrediente:
200 g mascarpone, 100 g iaurt grecesc, 2-3 pulpe de pui gătite (fierte sau
coapte la cuptor), 250 g biluțe de mozzarella, 150-20 bucăți roșii cherry,
frunze de busuioc, 150-200 g cașcaval răzuit, sare, piper.
Prepararea:
Drojdia și zahărul se dizolvă în apa călduță, apoi se adaugă la făinurile
amestecate cu sarea, cernute într-un vas. Se amestecă, se adaugă uleiul și se
frământă bine, până ce aluatul devine fin, fără cocoloașe. Se acoperă, se lasă
la dospit 35-40 minute, după care se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de
copt și unsă cu puțin ulei. Se întinde cu mână la mărimea tăvii. Mascarpone se
freacă cu iaurtul, se condimentează cu sare și piper și se întinde peste aluat.
Se scoate carnea de pe oase, se taie fâșii și se împrăștie deasupra aluatului.
Se pun și biluțele de mozzarella și roșiile cherry tăiate în jumătăți, se
presară busuioc proaspăt tocat, iar la sfârșit se acoperă totul cu cașcavalul
răzuit. Se coace la 190 grade cu ventilație 20-25 minute.
Observație: În
loc de făină integrală se poate folosi tot făină albă.
BA - 2020/2.
Nagyon guszta lett, el is hiszem, hogy ízlett a családnak 😊
VálaszTörlésPár változtatással ugyan, de megsütöttem a fügés birssel pitét, nagyon finom lett:
https://katalin-konyha.blogspot.com/2019/10/fuges-birsalmas-turos-pite.html