2019. október 30., szerda

Vörös áfonyás almaleves


Nagyon finom almaleves, pont jó olyankor, amikor sok az alma, és már nem tudjuk mit is csinálni vele. Idén, egy időben én pont így jártam, akkor született sok almás finomság. 


Vörös áfonyás almaleves

Hozzávalók (4-5 személyre): 8 alma (jó, ha többfajta), 10 dkg aszalt vörös áfonya, 3-4 evőkanál cukor, ½ citrom leve, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, só, 2 fahéjrúd, pici őrölt fahéj.

Elkészítése: Főni teszünk kb. 2,5 liter vizet a fahéjrudakkal együtt. Miután fölforrt, enyhén megsózzuk, beletesszük a cukrot, a citromlevet, illetve a meghámozott, nem túl vékonyra szeletelt almát. Ekkor a tojássárgáját simára keverjük a tejföllel, hogy amíg a leves újra felforr, meglegyen a habarás. 2-3 percnyi fővés után – vagy alma fajtájától függően picivel több vagy kevesebb ideig, vigyázva, hogy az alma szét ne főjön – beletesszük a vörös áfonyát, és beleöntjük a kevés forró lével felengedett tojásos tejfölt. Kissé összeforrósítjuk, de már nem főzzük. 1-2 perc után félrevesszük a lángról, és tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése