2019. december 9., hétfő

Sült csirkecomb spenótos rizzsel

Egy egyszerű ebédötlet hétköznapra. Mondjuk, ha valaki nem akar hízni, a rizst kihagyhatja az ételből, de amúgy nagyon finom lett a köret is, nagylányom, mivel mindkét alapanyagot imádja, csak úgy magában is nyakalta. :) 


Sült csirkecomb spenótos rizzsel 

Hozzávalók 4 személyre: 8 házi csirkealsócomb, szemes bors, olaj vagy zsír, só, bors, kevés liszt;
a körethez: 20 dkg rizs, 70 dkg friss spenót, 1 csokor petrezselyemzöld, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, olaj.

Elkészítése: A csirkecombot hideg vízben főni tesszük, sóval és szemes borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg meg nem puhul. Ekkor kiszedjük és félretesszük, a léből pedig zöldségekkel húslevest főzhetünk. Miután a combok kihűltek, megszórjuk sóval és borssal, megforgatjuk lisztben, majd felforrósított olajban körbesütjük. A körethez a rizst két és félszeres mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd felforrósított olajra dobjuk és néhány perc alatt megpároljuk. Ezután összeaprítjuk vagy leturmixoljuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet meg a főtt rizst, sóval és borssal utánaízesítünk, és finoman kavargatva összeforrósítjuk.

Megjegyzés: A húst megfőzhetjük előző nap is, másnap pedig, amíg a köret elkészül, meg is süthetjük. A köretet mikróban is összeforrósíthatjuk, így elkerüljük, hogy a rizs nagyon összetörjön.

KAL - 2020.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése