Egy egyszerű ebédötlet hétköznapra. Mondjuk, ha valaki nem akar hízni, a rizst kihagyhatja az ételből, de amúgy nagyon finom lett a köret is, nagylányom, mivel mindkét alapanyagot imádja, csak úgy magában is nyakalta. :)
Sült csirkecomb spenótos rizzsel
Hozzávalók 4 személyre: 8 házi csirkealsócomb, szemes bors,
olaj vagy zsír, só, bors, kevés liszt;
a körethez: 20 dkg rizs, 70 dkg friss spenót, 1 csokor
petrezselyemzöld, 5-6 cikk fokhagyma, só, bors, olaj.
Elkészítése: A csirkecombot hideg vízben főni tesszük, sóval
és szemes borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg meg nem puhul. Ekkor kiszedjük
és félretesszük, a léből pedig zöldségekkel húslevest főzhetünk. Miután a
combok kihűltek, megszórjuk sóval és borssal, megforgatjuk lisztben, majd
felforrósított olajban körbesütjük. A körethez a rizst két és félszeres
mennyiségű sós vízben puhára főzzük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük,
majd felforrósított olajra dobjuk és néhány perc alatt megpároljuk. Ezután
összeaprítjuk vagy leturmixoljuk, belekeverjük a zúzott fokhagymát, a
felaprított petrezselyemzöldet meg a főtt rizst, sóval és borssal
utánaízesítünk, és finoman kavargatva összeforrósítjuk.
KAL - 2020.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése