2019. december 20., péntek

Ünnepi halas tál


Egy évben, szentestére készült. Hogy legyen valami új. Merthogy számunkra a hal nem hagyományos étel karácsonykor. 


Ünnepi halas tál

Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg halfilé, 60 dkg ponty- vagy lazacderék, só, bors, pirospaprika, liszt, 1 kezeletlen narancs héja, olaj;
az öntethez: 25 dkg tejföl, kevés tej, 1 narancs leve, só, bors, fokhagymapor, 2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A halfilét és a halderékszeleteket megszórjuk a só, bors és pirospaprika keverékével, majd lisztbe forgatva, forró olajban, nem túl nagy lángon, oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük. A felforrósított olajon először megfuttatjuk a vastagon lehámozott narancshéjat, a héjdarabokat eltávolítjuk, és utána tesszük bele a halszeleteket. Papírtörlőre szedve felitatjuk az olajat róla. Az öntethez a tejfölt elkeverjük a narancslével és tejjel hígítjuk tetszés szerinti sűrűségűre. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük tetszés szerint, majd belekavarunk 1 evőkanál olívaolajat is. Tálaláskor meglocsoljuk a másik evőkanálnyi olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése