Egy évben, szentestére készült. Hogy legyen valami új. Merthogy számunkra a hal nem hagyományos étel karácsonykor.
Ünnepi halas tál
Hozzávalók (4
személyre): 60 dkg halfilé, 60 dkg ponty- vagy lazacderék, só, bors,
pirospaprika, liszt, 1 kezeletlen narancs héja, olaj;
az öntethez: 25
dkg tejföl, kevés tej, 1 narancs leve, só, bors, fokhagymapor, 2 evőkanál
olívaolaj.
Elkészítése: A
halfilét és a halderékszeleteket megszórjuk a só, bors és pirospaprika
keverékével, majd lisztbe forgatva, forró olajban, nem túl nagy lángon,
oldalanként 2-3 perc alatt kisütjük. A felforrósított olajon először megfuttatjuk
a vastagon lehámozott narancshéjat, a héjdarabokat eltávolítjuk, és utána
tesszük bele a halszeleteket. Papírtörlőre szedve felitatjuk az olajat róla. Az
öntethez a tejfölt elkeverjük a narancslével és tejjel hígítjuk tetszés
szerinti sűrűségűre. Sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük tetszés
szerint, majd belekavarunk 1 evőkanál olívaolajat is. Tálaláskor meglocsoljuk a
másik evőkanálnyi olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése