Egyszerű, de nagyszerű. És olcsó.
Csokoládékrémes
lapok
Hozzávalók a
tésztához: 50 dkg liszt, 18 dkg sertészsír, 10-12 dkg cukor, 1 nagy tojás, 4-6
evőkanál tej, 2 teáskanál sütőpor, 1 csipet só;
a krémhez: 3
evőkanál kakaópor, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 10-15 dkg cukor, 10 dkg
étcsokoládé, 20 dkg vaj;
továbbá: 10 dkg
étcsokoládé, 2 evőkanál vaj.
Elkészítése: A
liszthez hozzáadjuk a sót, a sütőport meg a cukrot, majd összegyúrjuk a
zsírral, a felvert tojással és a rendre adagolt tejjel. Formáját jól megtartó,
de könnyű, puha, jól nyújtható tésztát kell kapnunk. 5 részre osztjuk,
mindegyik darabot sütőpapíron nyújtjuk tepsi méretűre (kb. 25*35 cm), majd
óvatosan ráhúzzuk a tepsi hátára, és 180 fokos sütőben néhány perc alatt
világosra sütjük. Miután a lapok kihűltek, megtöltjük a következő krémmel. A
lisztet, a kakaóport és a cukrot simára keverjük a tejjel, majd állandóan
kavargatva sűrű péppé főzzük. Amikor elkészült, azon forrón beletesszük a
darabokra tördelt csokoládét, és addig kavarjuk, amíg a csoki meg nem olvad
benne, illetve a krém sima, egyneművé nem válik. Miután kihűlt, összedolgozzuk
a habosra kevert vajjal, majd négyfelé osztjuk, és betöltjük a megsütött lapok
közé. A másik adag étcsokoládét mikróban
vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, simára dolgozzuk, és bevonjuk vele
a süteményt. Másnapig hagyjuk állni, összeérni, végül forró vízbe mártott
késsel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése