A tekercsek esetében a szokásos brokkolis tekercseimet készültem csinálni, amikor úgy döntöttem, hogy mégse pont azt készítem, hanem egy kicsit módosítok rajta. Végülis a töltelék teljesen más lett, a brokkolit pedig nem kevertem bele összetörve, hanem mindegyik hússzeletre tettem egy-egy kicsi rózsát...
Brokkolis-túrókrémes csirketekercs bacon-ös sült krumplival
Hozzávalók (4 személyre): 8 szép nagy szelet csirkemell, 20 dkg brokkoli (friss
vagy fagyasztott), 15 dkg telemea (vagy feta), 10 dkg mascarpone, 1-2 evőkanál joghurt,
1-2 cikk fokhagyma, bors, szárított oregánó, só, pirospaprika, fokhagymapor;
liszt, olaj;
a körethez: 8-12 közepes krumpli, 8-12 szelet bacon vagy sonka, só, bors,
pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, 2 teáskanál magos mustár, olaj.
Elkészítése: A csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, majd enyhén megszórjuk
só, bors, pirospaprika, fokhagymapor, valamint pici szárított oregánó
keverékével, és félretesszük. A telemeát villával összetörjük, simára keverjük
a mascarponéval, illetve kevés joghurttal, amitől nem lesz lágy, de krémessé
válik, majd zúzott fokhagymával, borssal és oregánóval ízesítjük tetszés
szerint. Só nem kell bele, a telemeától eléggé sós lesz. A brokkolit sós vízben
2-3 percig előfőzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük. A csirkemellszeletekre
kenünk 1-1 evőkanálnyi túrókrémet, ráhelyezünk egy brokkolirózsát, majd jó
szorosan feltekerjük. Miután az összesel elkészültünk, a tekercseket lisztbe
forgatjuk, és felforrósított olajban, nem túl nagy lángon minden oldalról szép
pirosra sütjük. A körethez a krumplit meghámozzuk és átfúrjuk almafúróval. Tálba
tesszük, megszórjuk sóval, borssal és pirospaprikával, beletesszük a zúzott
fokhagymát és a magos mustárt, illetve rálocsolunk néhány evőkanálnyi olajat,
és kézzel az egészet jóól összeforgatjuk igyekezve, hogy a burgonyák belsejét
is befűszerezzük. Minden krumpliba egy-egy összehajtogatott baconszeletet
nyomunk, és hőálló tálba helyezzük. A kifúrt belsőket a krumplik mellé tesszük
az edénybe, meglocsoljuk még kevés olajjal, lfedjük, és 200 fokra előmelegített
sütőben 35-40 perc alatt megpároljuk-sütjük. Végül kifedjük és további 5-10
perc alatt rápirítunk. A brokkolis tekercsekkel kínáljuk.
Megjegyzés: Bevallom, az olajban sütés nem volt valami kellemes
tevékenység, legközelebb inkább sütőben fogom megsütni. Most is gondoltam rá, csak
attól féltem, nehogy kiszáradjanak a tekercsek. Ha baconba tekerjük, esetleg
megelőzhető a kiszáradás, csak akkor a húst talán nem is kell egyáltalán sózni.
Jó ötlet a zöldség és a brokkoli. Biztos finom volt. Gratula az ünnepeltnek. Legyen jókedvű!
VálaszTörlésKöszönjük, Ani! :) Igyekszik. :)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon jó és finom ételt sikerült készíteni. Köretnek én grillezett, burgonyát, répát, padlizsánt készítettem. A húst baconba göngyöltem, úgy sütöttem meg a sütőben.
VálaszTörlésKedven anTi! Nagyon szépen köszönöm a visszajelzést! Tudd meg, legközelebb én is úgy fogom készíteni! Sokkal egyszerűbb megsütni a sütőben.
VálaszTörlés