Nos, visszatérve a töltött tojásra, azon csodálkozom, hogy eddig nem jutott eszembe ikrával kombinálni össze a tölteléket. Sokféle töltelékem van, lazacos és halas is, de az ikra nem jutott eszembe. Viszont nagyon finom lett, és szerintem időnként be fogom még iktatni. :) Ezúttal egy nagyon picike adag készült, csak 4 tojást "mertem elpazarolni rá" :) attól tartottam, hogy elkészítem, és ha nem eszi senki, legalább ne vesszen kárba. :P De nem állt fenn ez a veszély...
Ikrás töltött tojás
Hozzávalók (2 személyre): 4 tojás, 70 g ikrakrém (tarama), 1 nagyon picike lila hagyma, 1 kisebb savanyú uborka, joghurt;
az öntethez: 1,5
dl házi majonéz, 1 dl joghurt, só, bors, xilit (cukor), citromlé;
a díszítéshez:
1-2 szelet uborka, paprika és citrom.
Elkészítése: A
tojásokat keményre főzzük, majd keresztben kettévágjuk. Kivájjuk a sárgáját,
villával összetörjük, majd elkeverjük az ikrakrémmel (½ teáskanálnyit
félreteszünk belőle a díszítéshez), valamint a finomra reszelt hagymával és
savanyú uborkával. Joghurtot csak annyit keverünk bele, amitől puha, krémes lesz,
de formáját jól megtartja. Borssal ízesítjük ízlés szerint, és sózni csak ekkor
szabad, mert lehet, hogy az ikra eléggé megsózza. Az öntet hozzávalóit
összekeverjük, tetszés szerint jzesítjük sóval, borssal, cukorral és
citromlével, majd tálba öntjük, és belehelyezzük a fél tojásfehérjéket. A töltelékmasszát
csillagcsöves habzsákbe tesszük, és a krémet belenyomjuk a fehérjékbe. Icipici ikrahalmocskákkal,
uborka-, paprika- és citromdarabkákkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése