2020. január 11., szombat

Spenótos borjútekercs

Jó ötlet megtölteni a húsokat, hiszen teljesen más ízt, állagot kapunk általa, mintha csak egy simán megpárolt vagy sütött húsdarab lenne...


Spenótos borjútekercs 

Hozzávalók (4 személyre): 8 szép szelet borjúhús, só, bors, pirospaprika, 30 dkg spenót, 20-25 dkg mascarpone, 3 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj;
a panírhoz, sütéshez: 3 nagy tojás, liszt, bő olaj.

Elkészítése: A hússzeleteket jó vékonyra klopfoljuk, majd megszórjuk só, bors és pirospaprika keverékével. A megmosott spenótleveleket rádobjuk a felforrósított 2 evőkanálnyi olajra, és folytonosan kavargatjuk, amíg össze nem esik (max. 2-3 perc). Ekkor szűrőbe tesszük át, kissé kinyomkodjuk, majd nagyon finomra aprítjuk vagy leturmixoljuk. A kihűlt spenótot elkeverjük a mascarponéval meg a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük, majd ha netán túl híg lenne kevés zsemlemorzsát dolgozunk bele, hogy jól formázható masszává alakuljon. A tölteléket 8 egyforma részre osztjuk, és minden hússzeletre ráhelyezünk egy-egy részt (nem kenjük el). A húst szorosan feltekerjük, majd megforgatjuk lisztben, és a 2-3 evőkanálnyi liszttel elkevert tojásban. Forró bő olajban, de nem túl nagy lángon, aranybarnára sütjük. Krumplipürével, savanyúsággal kínáljuk.

KAL - 2020.


Rulouri cu spanac

Ingrediente pentru 4 persoane: 8 felii mari de carne de vițel sau porc, sare, piper, boia de ardei, 300 g spanac congelat, 250 g mascarpone, 3 căței de usturoi, 2-3 linguri pesmet, 2 linguri ulei;
alte ingrediente: 3-4 ouă, făină, ulei.

Prepararea: Se bat feliile de carne până ce devin fine, subțiri, după care se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. Se încing cele 2 linguri de ulei și se adaugă spanacul congelat. Se lasă să fiarbă înăbușit până ce spanacul se înmoaie și lichidul se evaporă. Se transferă apoi spanacul într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă bine tot lichidul în exces. Când spanacul s-a răcit, se amestecă cu usturoiul zdrobit, mascarpone, sare și piper după gust, iar dacă amestecul este prea moale, se adaugă pesmet cât este nevoie pentru a deveni cremos, menținându-și forma. Umplutura se împarte la 8, fiecare parte se pune pe o felie de carne (nu se întinde) și se rulează strâns. Rulourile pregătite se dau prin făină și ou bătut condimentat, după care se prăjesc în ulei abundent încins. Se servesc cu piure de cartofi și murături.

BA - 2020/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése