Jó ötlet megtölteni a húsokat, hiszen teljesen más ízt, állagot kapunk általa, mintha csak egy simán megpárolt vagy sütött húsdarab lenne...
Spenótos borjútekercs
Hozzávalók (4 személyre): 8 szép szelet borjúhús, só, bors,
pirospaprika, 30 dkg spenót, 20-25 dkg mascarpone, 3 cikk fokhagyma, 2-3
evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olaj;
a panírhoz, sütéshez: 3 nagy tojás, liszt, bő olaj.
KAL - 2020.
Rulouri cu spanac
Ingrediente
pentru 4 persoane: 8 felii mari de carne de vițel sau porc, sare, piper, boia
de ardei, 300 g spanac congelat, 250 g mascarpone, 3 căței de usturoi, 2-3
linguri pesmet, 2 linguri ulei;
alte ingrediente:
3-4 ouă, făină, ulei.
Prepararea: Se
bat feliile de carne până ce devin fine, subțiri, după care se asezonează cu
sare, piper și boia de ardei. Se încing cele 2 linguri de ulei și se adaugă
spanacul congelat. Se lasă să fiarbă înăbușit până ce spanacul se înmoaie și
lichidul se evaporă. Se transferă apoi spanacul într-o strecurătoare și se lasă
să se scurgă bine tot lichidul în exces. Când spanacul s-a răcit, se amestecă
cu usturoiul zdrobit, mascarpone, sare și piper după gust, iar dacă amestecul
este prea moale, se adaugă pesmet cât este nevoie pentru a deveni cremos,
menținându-și forma. Umplutura se împarte la 8, fiecare parte se pune pe o
felie de carne (nu se întinde) și se rulează strâns. Rulourile pregătite se dau
prin făină și ou bătut condimentat, după care se prăjesc în ulei abundent
încins. Se servesc cu piure de cartofi și murături.
BA - 2020/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése