Fűszeres csirkecomb vele sült krumplival
Hozzávalók (4 személyre): 4-6 egész csirkecomb (mérettől
függően), 1 kg apróbb szemű krumpli, olívaolaj;
a fűszerkeverékhez: 3 csapott teáskanál só, 1,5 teáskanál
őrölt bors, 1-1 teáskanál pirospaprika, szárított oregánó, bazsalikom és
kakukkfű.
Elkészítése: A csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk,
szárazra törölgetjük. A fűszerkeverék hozzávalóit összekeverjük, alaposan
megszórjuk vele a combokat, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és
meglocsoljuk olívaolajjal. A krumplit meghámozzuk, mérettől függően kettőbe
vagy négybe vágjuk, tálba tesszük, rászórjuk a maradék fűszerkeveréket
(figyeljük, ha túl soknak tűnik, ne tegyük mégse rá az egészet), meglocsoljuk
olívaolajjal, és kézzel jól összeforgatjuk. Ezután a csirkecombok köré terítjük
a tepsibe, és 200 fokos sütőbe tolva, egyszer a combokat és a krumplit is kissé
átforgatva, 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük. Savanyúsággal vagy friss
salátával kínáljuk.
KAL - 2020.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése