Mozzarellás tornyok
Hozzávalók (kb. 4
személyre): 1 doboz mini mozzarellagolyó, 1-2 teáskanál szárított morzsolt
bazsalikom, 2 evőkanál olívaolaj, pici só, 1-2 teáskanál citromlé, friss bazsalikom-
vagy bébispenótlevelek, fekete olajbogyó, koktélparadicsom.
Elkészítése: A
mozzarellagolyókról leszűrjük a savót, rászórjuk a morzsolt bazsalikomot,
illetve megszórjuk nagyon kevés sóval, és rálocsoljuk az olívaolajat meg a
citromlevet. Jól összerázzuk, és ha van időnk, hűtőben hagyjuk összeérni bár
1-2 órát. Ezután a nagyobbacska koktélparadicsomokat kettőbe vágjuk (feleannyi
legyen, mint mozzarellagolyó), a hozzávalókat pedig nyársakra tűzzük tetszés
szerinti sorrendben. Én olajbogyó, spenótlevél, mozzarella, koktélparadicsom
sorrendben tettem. Ezeken kívül bármi mással ki lehet még egészíteni.
Szemet gyönyörködtető látvány 😊, és nem beszélve hogy milyen fincsi lehet!
VálaszTörlésKívánom hogy idén is süss-főzz sok-sok finomságot, családod és a mi örömünkre, és persze az újabb könyvekbe, újságokba 😊😊
BÚÉK 2020-ra az egész családnak!
Köszönjük szépen, Katalin, hasonló szépeket, jókat kívánok én is! :)
VálaszTörlés