2020. január 2., csütörtök

Mozzarellás tornyok

Kezdjük az új évet egy egyszerű, receptnek szinte nem is minősülő, de annál szebb és finomabb... "valamivel". Azt lehet rá tenni, amit szeretünk, és ami van otthon. Ki lehet egészíteni még uborkával, paprikával, zöld olajbogyóval, bármivel. Könnyű összedobni, és nagyon látványos. :) Gyerekzsúrokra kiváló, de azért a felnőttek sem vetik meg. :) Azért jó időben elkezdeni, hogy a sajtnak és a fűszereknek legyen ideje egy picit összeérni.


Mozzarellás tornyok


Hozzávalók (kb. 4 személyre): 1 doboz mini mozzarellagolyó, 1-2 teáskanál szárított morzsolt bazsalikom, 2 evőkanál olívaolaj, pici só, 1-2 teáskanál citromlé, friss bazsalikom- vagy bébispenótlevelek, fekete olajbogyó, koktélparadicsom.

Elkészítése: A mozzarellagolyókról leszűrjük a savót, rászórjuk a morzsolt bazsalikomot, illetve megszórjuk nagyon kevés sóval, és rálocsoljuk az olívaolajat meg a citromlevet. Jól összerázzuk, és ha van időnk, hűtőben hagyjuk összeérni bár 1-2 órát. Ezután a nagyobbacska koktélparadicsomokat kettőbe vágjuk (feleannyi legyen, mint mozzarellagolyó), a hozzávalókat pedig nyársakra tűzzük tetszés szerinti sorrendben. Én olajbogyó, spenótlevél, mozzarella, koktélparadicsom sorrendben tettem. Ezeken kívül bármi mással ki lehet még egészíteni.

2 megjegyzés:

  1. Szemet gyönyörködtető látvány 😊, és nem beszélve hogy milyen fincsi lehet!
    Kívánom hogy idén is süss-főzz sok-sok finomságot, családod és a mi örömünkre, és persze az újabb könyvekbe, újságokba 😊😊
    BÚÉK 2020-ra az egész családnak!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen, Katalin, hasonló szépeket, jókat kívánok én is! :)

    VálaszTörlés