Nagylány örömére készült ez az étel, szülinapján. :) De az egész családnak ízlett. :)
Paradicsomos csirke
Hozzávalók (5 személyre): 5 fél csirkemell (kicsontozva), só, bors,
szárított bazsalikom, olívaolaj; 1 hagyma, 1 sárgarépa, 2 paradicsomkonzerv (1
aprítottat és 1 hámozottat használtam, de mindegy, milyen), 3-4 cikk fokhagyma,
só, bors, cukor, olívaolaj;
a tálaláshoz: főtt rizs.
Elkészítése: A csirkemellet hosszában ujjnyi vastag csíkokra vágjuk (mérettől
függően 3-4 darabba egy-egy fél csirkemellet), majd megszórjuk sóval, borssal
és szárított bazsalikommal. Egy edényben 2 evőkanál olívaolajon megdinszteljük
a hagymát, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, és együtt
dinszteljük néhány percig. Ezután ráöntjük a két paradicsomkonzervet, és kis
lángon rotyogtatjuk. Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és minden
oldalukon hirtelen körbepirítjuk benne a húsdarabokat. Kiszedjük, és áttesszük
a paradicsomos szószba, ráöntve a sütés után visszamaradt zsiradékot is. Öntünk
hozzá kevés vizet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval-borssal ízesítjük, és
10-15 percig fedő alatt pároljuk. Végül ízlés szerint cukorral ízesítjük, de
csak annyival, ami elveszi a paradicsom túlzott savanyúságát, nem kell édesnek
lennie. Az időközben kifőzött rizzsel kínáljuk. Ha szeretnénk, valamilyen
aprított zöldet is tehetünk bele (petrezselyem vagy bazsalikom), de nem muszáj,
így is eléggé aromás a húsnál használt szárított bazsalikom miatt.
Ínycsiklandó!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Tényleg finom volt! :)
VálaszTörlés