2022. március 12., szombat
Pizza és a visszatérés
Pontosan egy éve posztoltam bejegyzést utoljára. Eleinte valahogy elmaradt időhiány miatt, majd kezdtem kapni a bloggertől olyan értesítéseket, amiben jelzik, hogy a visszamenőleges bejegyzéseim némelyike sérti a közösségi elveket.🙄🙄🙄 Egy darabig, javítgattam a bejegyzéseket, próbáltam kitalálni, melyek azok a szavak, amiket "ellenségként" kezelnek, de aztán feladtam. Most már jó ideje nem jött egy email sem ezzel kapcsolatban, s a kimaradás egyéves "évfordulójára" - gondoltam - tegyek valamit a blogra. 😁
Az elmúlt időszakban sok minden megváltozott főzés terén. Pl. már nem dolgozom az Erdélyi Konyhának, így már nem fotózok annyit és a különleges ételek is eléggé háttérbe szorultak. Mivel apósomnak is főzök, és ő szinte csak a levest igényli, hát állandóan főzök leveseket, de persze főételeket is, de muszáj a klasszikus, hagyományos ízvilágnál maradjak.
Nos, nem biztos, hogy rendszeresen fogok ezentúl írni, de igyekszem. Az utóbbi napokban kiderült, hogy ami le van jegyezve a blogra, az itt van, és könnyen megtalálható, használható. A lányaim is csak megnyitják és megkeresik, ami érdekli őket. Ami máshol van meg, FB-on, vagy ilyen-olyan csoportokban, azt pont akkor nem találod, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.
Szóval, üdv nekem újra "itthon" és üdv mindenkinek, aki betér hozzám! 🤗
És akkor jöjjön az a bizonyos pizza...😊
Pizza - nagyon régóta az első. Vendégvárásra (is) készült. A férjem szerint ilyen finom pizzát még sosem készítettem. Pedig 25 év alatt már evett néhányat, ami a kezem alól került ki!😁🤗
A tészta sima kenyértészra volt (70 dkg liszt, 1 evőkanál só, 6 g szárított élesztő 60 g olaj, 4,9 dl víz).
Az egyik tepsi paradicsomszósszal (2 konzerv hámozott paradicsom, 1-1,5 dl sűrített paradicsom, só, bors, fokhagymapor, xilit, szárított bazsalikom és oregánó) készült, a másik "tejfölösen" (mascarpone, görög joghurt, só, bors, fokhagymapor).
A paradicsomosra került sonka, gomba, kukorica, hagyma, paprika, paradicsom, majd a végén sajt, a tejfölösre került fűszeres csirkekocka, gomba, hagyma, paprika, paradicsom és sajt.
220 fokon sütöttem meg őket 20 -25 perc alatt.
Amint nézem, én hiába írom meg a szövegemet szépen megszerkesztve, bekezdésekkel, szünetekkel a tartalmi egységek között, mert az algoritmus úgyis ömlesztve jelenteti meg. :( Nos,nem tudom, így van-e, tényleg értelme folytatni, vagy ITT folytatni... )
Nagyon guszta mindkét pizza! Finom ebédetek vagy vacsorátok lehetett!
VálaszTörlésÖrülök, hogy újra itt vagy, remélem most már sűrűbben "találkozunk" majd, hiányoztak a receptjeid, írásaid....
Örülök hogy itt vagy és ilyen finomat hoztál nekünk!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy visszatértél.
VálaszTörlésSajna a témában analfabéta vagyok. Valaha régen készítettem, de már kihullott emlékezetemből a hogyan....
Köszönöm kedves szavaitokat! Jólesik, hogy még nem felejtettetek el teljesen! <3
VálaszTörlésKi kell próbálnom, teljesen járatlan vagyok az ügyben.
VálaszTörlés