2009. június 16., kedd

Sült csirkecombok

Érdekesen alakult a vasárnapi ebéd, mert ahhoz képest, hogy szilvalevest készítettem és sült csirkecombokat, amit salátával terveztünk enni, végül húslevest ettünk, sült csirkecombokkal, párolt rizzsel és töltött káposztával.:D

Hogy hogyan lehetséges ez? Hát az úgy volt, hogy felhívtam Anyuékat: van-e ebédjük. (No, míg bárki is megijedne, hogy nincs mit enniük, elmondom, hogy sógornőméknél voltak, majd a délelőtti szolgálat után egyenesen hazafelé tartottak és nem tudtam, hogy végül sikerült-e szombaton úgy főzni, hogy vasárnap, hazaérve, legyen kész ebéd.) Van, mondta, éppen hozzák magukkal. Azért felvetettem, hogy nálunk is ebédelhetnének, amit el is fogadtak, de "összedobtuk" az ebédjeinket. Így lett a húsleves és a töltött káposzta is az asztalon. (Most savanyú káposztából készült és ilyenkor nem jár a töltött káposztára paradicsomlé.)A levesbe csak tésztát kellett főzni, a káposztát megmelegíteni. A húsok majdnem készen voltak, csak némi rizset főztem hirtelenjében. És most már úgy készítettem, ahogyan Duende nemrég írta, és bármennyire is nagy volt a kísértés, hogy néha-néha beletúrkáljak, állandóan az ő szavai visszhangzottak a fülemben: " Hát el attul a lábostul Te! :)))))" :D Szóval, nem nyúltam bele, nem kavargattam, csak egyszer az elején és láss csodát: tényleg úgy volt minden, ahogyan írta. :)

A csirkecombokat pedig így készítettem:
Jól megmostam, megtisztítottam őket és valamennyire megszárítgattam. Egy edénykében összekevertem 4 ek. házi ketchupot 1 ek. darált paprikával (ez is házi), 2 tk. szójaszósszal, 1 tk. borssal, néhány szál apróra vágott fokhagymaszárral és kb. 3-4 ek. olívaolajjal. Jól elkavartam majd bevontam vele a tepsibe helyezett csirkecombokat.



Sót nem tettem bele, mert nagyon sós volt (paprika, szójaszós, ketchup), de elbírt volna még némi sót a végeredmény, úgyhogy legközelebb a combokat kissé bedörzsölöm sóval és csak utána teszem rá a kencét. Kb. két dl vizet öntöttem alá, lefedtem alufóliával és forró sütőben kb. 40 perc alatt készre pároltam-sütöttem. Bármivel jó enni, de szerintem valamilyen friss salátátval az igazi. Csak így, sütés után készült egy gyors fotó, a tányéron már nem volt alkalom!



Desszertként, természetesen, a már elkészült harmadik adag pite volt!:)

4 megjegyzés:

  1. Nálunk is csirkecomb volt a menü tegnap, csak "sóágyon" :-P sütve.

    (A nagggyon titkos titkaimat a másik naplóban osztottam meg veletek. :-))

    VálaszTörlés
  2. Hogyan elég félóra? Kevésnek tűnik.
    Egyébként nagyon guszta.
    Megerősítem Duendét, azzal a kiegészítéssel, hogy bármilyen módon sütöm is a csirkét, nem piszkálom sosem :-)))

    VálaszTörlés
  3. Egészségetekre, Kati!
    Ok, megyek, elolvasom!:)

    VálaszTörlés
  4. Wise Lady, elnézést a félreinfóért. A "jó félóra" alatt én kb. 35-40 percet értettem, de ennyi idő alatt valóban elkészült. Nagyon jó puha, omlós lett a hús. Ki is javítom, mert biztosabb úgy.
    Köszi, hoyg szóltál!:)

    VálaszTörlés