Avagy málna & meggysörbet
A múltkori rebarbarasörbet is finom volt, de ez a mostani felülmúlta mégis. Mind látványban, mind ízben nagyobb élményt nyújtott, mint előző rokona. És amilyen nagyszerű volt, éppen annyira egyszerű is.
Hozzávalók: 2-2,5 dl málnapüré (nekem fagyasztott málnából volt), 2 dl meggylé (az, amit a pitéhez használt cukrozott meggyről szűrtem le), 1,5 dl víz, 15 dkg cukor. Bár lehetett volna kevesebb is. Amikor megkóstoltam a szörpöt, nem volt túl édes de a végeredmény mégis édesebb lett, mint amennyire én szeretném. A többiek viszont nem reklamáltak!
Szóval, a cukorból sé a vízből szirupot főztem, összekavartam a málnapürével és a meggylével és két lapos tálkába töltöttem. Betettem a fagyasztóba és egyszerűen elfeledkeztem róla. Úgyhogy, nem volt félóránként megkavarva, kb. 3 óra után jutott eszembe. Akkor kezdett szilárdulni a széle. Jól összekavartam és további 2-3 óra után ismét egyszer. Szerintem nagyon jó lett az állaga, nem lett jégszemcsés így sem. Egyedüli hátránya az ilyen jeges finomságnak, hogy nagyon gyorsan olvad, tehát a fotókon is látszik, hogy az alja már kezd folyósodni. Pedig nagyon gyorsan dolgoztam!
Jesszusom, de szép a színe! Nagyon kis nyári darab lett! Csodaszép!
VálaszTörlésJaj de megenném! Holnap kell vennem meggyet...
VálaszTörlésEz fenomenális!!! Már csak a színe is, ha az ízre nem is gondolok!!!! Hát még azzal együtt....
VálaszTörlésTényleg igazi nyári finomság. :-) ... és milyen gyönyörű a színe!!!
VálaszTörlésKöszönöm, lányok!:) Tényleg szép is, finom is volt. Megérte házasítani a két gyümölcsöt, mert így nem voltak túl zavaróak a málnamagvak. Eleinte csak a levét akartam használni a málnának is, de akkor fele sem maradt volna meg. A meggylevet pedig véletlenül észrevettem és azt is hozzáadtam. Nem bántam meg!
VálaszTörlésPuszi mindenkinek!