Az ünnepre nem készültem semmi különleges étellel; hagyományos húslevest főztem az Anyutól kapott házi kakasból, a hús csak úgy natúr, főve és kissé utánafűszerezve ettük, melléje pedig sült újkrumplit készítettem.
Sült újkrumpli
Az eléggé aprószemű burgonyákat nagyon jól megmostam, de nem hámoztam meg, csak ledörzsöltem róla, ami amúgyis lejött volna. Ezután félbe vagy négybe vágtam őket mérettől függően és egy tepsibe tettem. Megsóztam-borsoztam őket és kézzel többször átforgattam, hogy jól érje a fűszer mindenfelé. Végül egyenletesen elterítettem a tepsiben, meglocsoltam fokhagymaízű olajjal és alufóliával lefedve a forró sütőbe toltam. Addig sütöttem, míg jól megpirultak. Miután kivettem, megszórtam a friss tavaszi fűszerkeverékemmel. Nekem csak úgy magában is nagyon ízlett, egész délután rájártam a maradékra.
90 napos diétában kitűnő keményítőnapi fogás.
Szia!
VálaszTörlésMi rendszeresen készítjük keményítőnapon. Snidlinggel megszórva, mert a petrezselymet a fiam nem szereti.
Igazán finom étel.
Ebből én is bármennyit és bármikor megennék. Hamarosan el is készítem. Legalább 4 kg krumpliból..
VálaszTörlésNagyon guszta és megint feldobtad valamivel.
Ágnes
Valóban, Vali, nagyon finom! Szerintem bármivel meglehet szórni, a lényeg, hoyg annak legyen finom, aki megeszi. Én szoktam még hasonlót készíteni Provence-i fűszerkeverékkel.
VálaszTörlésÁgnes, csak vigyázz azzal a 4 kg krumplival, mert ha ennyire aprószemű, mint amilyen az enyém volt, akkor estig nem végzel a megmosásával-előkészítésével! :D De komolyan, nekem nem volt épp másfél kilóm, így is azt hittem, sosem fejezem be! Neked a másik változatú sült újkrumpli lenne jó, amit nagyobb "egyedekből" lehet/kell készíteni, és éppen ezért igyekszem minél hamarabb feltenni. De először ellenőrzöm, hyog ninncs-e már benne a naplómban, mert még tavaly készítettem!
VálaszTörlésPuszi!:)
Edith! Ismeretlenül is jól ismersz amiért hálás vagyok. Pepecselés nem nekem való. Várom a nagyszemű krumlis variációt!!
VálaszTörlésÁgnes