2010. január 10., vasárnap
Fűszeres pisztráng - ismét
Ez is még a szilveszteri-újévi ünnepi ételek egyike, de már az utolsó. Újév napján vacsoráztuk.
Nálunk a hal tipikus újévi étel (karácsonykor viszont nem szokás, persze, attól lehetne nyugodtan készíteni), tehát igyekszem is minden évben, hogy legyen hal az asztalunkon az újév első napján. Eddig mindig valamilyen olajban sütött halételt készítettem, de a múltkor kipróbált fűszeres pisztráng meghozta a kedvünket a sütőben sült halra, így aztán most is úgy készült. Annál is inkább, hogy az egyik hal hatalmas volt, csak úgy, serpenyőben, nem biztos hoyg jól átsült volna.
A fűszerezése más volt, mint a múltkor, de most is nagyon finom lett a végeredmény.
Hozzávalók (négyünknek sok volt): 1 nagyobb és 2 kisebb pisztráng, só, bors, fokhagymapor, olívaolaj, 1 tk. provence-i fűszerkeverék
Elkészítés: A halakat olvasztás után jól átmostam és papírtörlővel felitattam róluk a vizet. Kb. ujjnyi távolságokban részútosan beirdaltam őket, majd mindkét oldalukat megszórtam az említett fűszerek keverékével. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektettem őket és hagytam állni kb. 1 órát, miután meglocsoltam olívaolajjal és a forró sütőbe toltam.
Kb. 15 perc után óvatosan megfordítottam őket, hogy a másik oldaluk is szép pirosra süljön. Tejföllel lazított majonézzel, citrommal és gyümölcsökkel ettük.
EK - 2010/3
Hogy Te mennyi finomságot összefőztél a hét végén. Emmá osztán igen! Holnap reggel el is olvasom, most csak a képeket néztem meg, de minden nagyon tetszik és mindet megkóstolnám. :)
VálaszTörlésAlíz, köszi, de ez a "csomó mindent összefőztem szilveszterre/újévre"- címszó alá tartozik. :) Az újak ezután jönnek.:D Ha még lesz annyi időm, hogy feltegyem őket.:(
VálaszTörlésSzioka!
VálaszTörlésTe is kaptál tőlem egy dijat!
Fogadd szeretettel.
Edith.
Csodaszép a hal, és a diszítés is csúcs!:-))
VálaszTörlés