2010. február 25., csütörtök

Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával



Lányebéd volt, magamnak készítettem.:) Alapja a múlkor készített zöldséges tészta volt, amihez viszont Judith adta az ötletet. Kiegészítettem friss zöldségekből készült salátával, így az adagnak alig tudtam megenni felét.

Tejszínes-zöldséges tészta friss salátával

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spiráltészta, 2 marék zöldborsó, 1 maréknyi csíkokra vágott piros húsú paprika (nekem fagyasztott volt), 2,5 dl tejszín és tejföl vegyesen, 3 nagy cikk fokhagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. kukoricaolaj, só, bazsalikom.

Elkészítés:
Úgy indítottam, mint a múltkor. A lobogó vízbe dobtam először a zöldborsót, majd újraforráskor a tésztát, újabb újraforráskor pedig a paprikacsíkokat. Amikor a tészta jó volt, az egészet leszűrtem. A fokhagymát megtisztítottam, ellapítottam, majd apróra vágtam. A vajat és a kukoricaolajat felhevítettem, megpároltam benne a darabolt fokhagymát, majd felöntöttem kb. 2 dl tejszínnel és 0,5 dl tejföllel. Sóztam és szárított bazsalikommal ízesítettem, illetve pár percig forraltam, amíg kissé besűrűsödött. A zöldséges tésztát leszűrtem és beleöntöttem a mártásba. Összeforgattam, hagytam kettőt lobbanni és készen is volt. Amíg főtt a tészta, a zöldségsalátát is elkészíettem.

Friss saláta

Hozzávalók: 1/2 feketeretek, 1 közepes murok (sárgarépa), 2 kisebb alma, 3 zellerszár, só, almaecet, 2 ek. kukoricaolaj.

Elkészítés:
A retket és a répát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is, de hámozatlanul. A szárzellert vékonyra szeleteltem. Sóztam, meglocsoltam almaecettel és kukoricaolajjal, majd lazán összeforgattam.

Az édeskés saláta remekül illett a tészta sós-illatos ízéhez, együttesen egy nagyon laktató, szétválasztó diétákba is beleillő fogást alkottak.

13 megjegyzés:

  1. Én nagyon szeretem az ilyen tésztákat, most is tudnék falatozni belőle. :))

    VálaszTörlés
  2. Kipróbáltam, nagyon jól sikerült.
    Köszönöm az ötletet.:)

    VálaszTörlés
  3. Egycsipet, Wise Lady, nagyon szívesen, még maradt belőle, ha meg tudtok osztozni rajta, áldásom rátok!:D Ha meg nem, jó lesz nekem ma is ebédre!:)

    Phaedra, ez igen aztán, gyors voltál! örülök, hogy elkészítetted és még inkább, hogy ízlett is. Salátával vagy anélkül?

    VálaszTörlés
  4. Húúúúúúúúú, mennyi finomságot készitettél, mióta nem jártam erre és milyen csudajó lett a blogod. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Alíz, és te? Te főztél is valamit az utóbbi hónapban?:) A naplódból nem úgy tűnik! Most hétvégén tessék gyorsan pótolni egy kicsit, nem járja, hoyg februárban egy bejegyzésed se legyen!:)
    Köszi.:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta!!!! Imádom a tésztás finomságokat, köszi az ötletet, már viszem is a receptet.:)

    VálaszTörlés
  7. De fino lehetett,jól néz ki ez a sok zöld!:-))

    VálaszTörlés
  8. Nahat ez nagyon erdekes,eppen be akartam irni a cimet ahol az "edes szemeidet" mutatom be s akkor fedezem fel hogy ez mar ki van deritve a Live Traffic Fedd-ben.Ez meg micsoda mert en nem tudom.

    VálaszTörlés
  9. Megjobban megneztem:Szegyenfal???!!
    Nem lehet igaz!

    VálaszTörlés
  10. Gizi, Andi, köszi!:)

    Iri, nem értem pontosan mi van az édes szemekkel, a Feedjit traffic Feed azt mutatja, hogy ki honnan érkezik és merre lép ki az oldalamról.

    A Szégyenfal pedig azokat a linkeket tartalmazza, ahol lopott képeket találtak egyesek. Nem azok tartoznak hozzá, akiket középen, nagyban láttál, hanem akik jobb oldalon, kicsiben szerepelnek. Akik középen vannak, azok a blogok, akik összefogtak a képtolvajok ellen, és csak saját fotókat használnak/használunk. :)

    VálaszTörlés
  11. Es nem mentel be a masik blogomra hogy lasd,ujbol kellett az unokaknak edesszem.

    VálaszTörlés
  12. Micsoda piros-fehér-zöld étel!:)

    VálaszTörlés