2011. május 18., szerda

Tavaszi krémleves

Továbbra is a KIFŐZTÜK tartja életben a blogomat.:D



Tavaszi krémleves

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zöld levél vegyesen (salátaboglárka, csalánlevél, vadsóska)
1 csokor újhagyma
2 szál friss fokhagyma zöldjével együtt
2 dl tejszín
3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
citromlé ízlés szerint

a tálaláshoz:
tejszín
mákos ropogós vagy pirított kenyérkockák

Elkészítése:
A zöldeket megválogatjuk és több vízben átmossuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük az újhagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a zöldeket, és hirtelen átforgatjuk rajta. 1-2 perc alatt már összeesik. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük és fölengedjük kb. 2 dl hideg vízzel. Állandóan kavargatva felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Ekkor megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges, citromlével savanyítjuk. Kiforraljuk és máris tálalható. Tálaláskor tejszínt csepegtetünk rá, illetve mákos ropogóssal vagy pirított kenyérrel kínáljuk. 

3 megjegyzés: