Tavaszi krémleves
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zöld levél vegyesen (salátaboglárka, csalánlevél, vadsóska)
1 csokor újhagyma
2 szál friss fokhagyma zöldjével együtt
2 dl tejszín
3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só
citromlé ízlés szerint
a tálaláshoz:
tejszín
mákos ropogós vagy pirított kenyérkockák
Elkészítése:
A zöldeket megválogatjuk és több vízben átmossuk, az újhagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megdinszteljük az újhagymát és fokhagymát, majd rádobjuk a zöldeket, és hirtelen átforgatjuk rajta. 1-2 perc alatt már összeesik. Rászórjuk a lisztet, elkeverjük és fölengedjük kb. 2 dl hideg vízzel. Állandóan kavargatva felforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. Ekkor megsózzuk, felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges, citromlével savanyítjuk. Kiforraljuk és máris tálalható. Tálaláskor tejszínt csepegtetünk rá, illetve mákos ropogóssal vagy pirított kenyérrel kínáljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem a zöld leveseket,jó lehet ez a kombináció.
életben tartás :D
ez a leves nálam toplistás.
Nagyon finom
Megjegyzés küldése