2011. június 14., kedd

Rebarbarás banánleves cseresznyével

Gyors, finom, egészséges. Az imént laktam jól vele. Gondolom, kitaláltátok: gyümölcsnapom van.:)


Hozzávalók: 2 szál rebarbara, 1 kisebb banán, 0,5 dl citromfűszörp, 2-3 evőkanál citromlé, 1 nagy marék cseresznye, víz ízlés szerint

Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk, magas falú pohárba tesszük, ráöntjük a citromfűszörpöt, majd rádobjuk a feldarabolt banánt. Botmixerrel pürésítjük, és tetszés szerint adagolt vízzel hígítjuk. Végül citromlével savanyítjuk. Tálaláskor cseresznyeszemeket teszünk bele. Én most éppen magozatlanul tettem.

8 megjegyzés:

  1. azért ugye kiköpted a magját? :p

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes, akár turmix italnak is nevezhetnénk.

    VálaszTörlés
  3. Éva, kiköptem. Még mindig a kávés csészémben vannak!:)

    Kati, végülis igen, de ebben épp az a pláne, hogy kiteszed tányérba, van benne levesbetét, és kanállal eszed, asztalnál ülve. Mert rendes étel.:)

    VálaszTörlés
  4. Egészségedre! Mert ez a leves biztos hogy nem egy kalóriadús!

    VálaszTörlés
  5. Éva, ez tény. Kapálni sem lehetne vele félnapot, de rengeteg vitamin van benne.:)

    VálaszTörlés
  6. Egy régebbi bejegyzésedben olvastam, hogyan készíted tepsiben a sült burgonyát. Kipróbáltam.. annyira finom lett!:)

    VálaszTörlés
  7. Csupa Csoki, örülök, hogy ízlett!:) Pontosabban melyik változatot készítetted el, mert én többféleképpen szoktam sütőben sütni a krumplit.:)

    VálaszTörlés
  8. Nem tudom már pontosan melyik változat volt. Olajozott tepsiben, félbe vágva, fűszerezve, fólia alatt utána meg fólia nélkül sütöttem a burgonyát. Eddig mindenhol a sütőpapíros változatot olvastam, bénáskodtam vele, mert mindig beleragadt a papír:S

    VálaszTörlés