2011. június 14., kedd
Rebarbarás banánleves cseresznyével
Hozzávalók: 2 szál rebarbara, 1 kisebb banán, 0,5 dl citromfűszörp, 2-3 evőkanál citromlé, 1 nagy marék cseresznye, víz ízlés szerint
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk, magas falú pohárba tesszük, ráöntjük a citromfűszörpöt, majd rádobjuk a feldarabolt banánt. Botmixerrel pürésítjük, és tetszés szerint adagolt vízzel hígítjuk. Végül citromlével savanyítjuk. Tálaláskor cseresznyeszemeket teszünk bele. Én most éppen magozatlanul tettem.
2011. június 14., kedd
Rebarbarás banánleves cseresznyével
Hozzávalók: 2 szál rebarbara, 1 kisebb banán, 0,5 dl citromfűszörp, 2-3 evőkanál citromlé, 1 nagy marék cseresznye, víz ízlés szerint
Elkészítése:
A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk, magas falú pohárba tesszük, ráöntjük a citromfűszörpöt, majd rádobjuk a feldarabolt banánt. Botmixerrel pürésítjük, és tetszés szerint adagolt vízzel hígítjuk. Végül citromlével savanyítjuk. Tálaláskor cseresznyeszemeket teszünk bele. Én most éppen magozatlanul tettem.
8 megjegyzés:
- 4Gyerek írta...
-
azért ugye kiköpted a magját? :p
- 2011. június 14. 16:25
- Kati írta...
-
Nagyon ötletes, akár turmix italnak is nevezhetnénk.
- 2011. június 14. 16:39
- sedith írta...
-
Éva, kiköptem. Még mindig a kávés csészémben vannak!:)
Kati, végülis igen, de ebben épp az a pláne, hogy kiteszed tányérba, van benne levesbetét, és kanállal eszed, asztalnál ülve. Mert rendes étel.:) - 2011. június 14. 19:12
- Éva írta...
-
Egészségedre! Mert ez a leves biztos hogy nem egy kalóriadús!
- 2011. június 14. 20:24
- sedith írta...
-
Éva, ez tény. Kapálni sem lehetne vele félnapot, de rengeteg vitamin van benne.:)
- 2011. június 14. 20:40
- Zsani írta...
-
Egy régebbi bejegyzésedben olvastam, hogyan készíted tepsiben a sült burgonyát. Kipróbáltam.. annyira finom lett!:)
- 2011. június 17. 14:58
- sedith írta...
-
Csupa Csoki, örülök, hogy ízlett!:) Pontosabban melyik változatot készítetted el, mert én többféleképpen szoktam sütőben sütni a krumplit.:)
- 2011. június 17. 15:54
- Zsani írta...
-
Nem tudom már pontosan melyik változat volt. Olajozott tepsiben, félbe vágva, fűszerezve, fólia alatt utána meg fólia nélkül sütöttem a burgonyát. Eddig mindenhol a sütőpapíros változatot olvastam, bénáskodtam vele, mert mindig beleragadt a papír:S
- 2011. június 17. 19:39
8 megjegyzés:
azért ugye kiköpted a magját? :p
Nagyon ötletes, akár turmix italnak is nevezhetnénk.
Éva, kiköptem. Még mindig a kávés csészémben vannak!:)
Kati, végülis igen, de ebben épp az a pláne, hogy kiteszed tányérba, van benne levesbetét, és kanállal eszed, asztalnál ülve. Mert rendes étel.:)
Egészségedre! Mert ez a leves biztos hogy nem egy kalóriadús!
Éva, ez tény. Kapálni sem lehetne vele félnapot, de rengeteg vitamin van benne.:)
Egy régebbi bejegyzésedben olvastam, hogyan készíted tepsiben a sült burgonyát. Kipróbáltam.. annyira finom lett!:)
Csupa Csoki, örülök, hogy ízlett!:) Pontosabban melyik változatot készítetted el, mert én többféleképpen szoktam sütőben sütni a krumplit.:)
Nem tudom már pontosan melyik változat volt. Olajozott tepsiben, félbe vágva, fűszerezve, fólia alatt utána meg fólia nélkül sütöttem a burgonyát. Eddig mindenhol a sütőpapíros változatot olvastam, bénáskodtam vele, mert mindig beleragadt a papír:S
Megjegyzés küldése