Az égvilágon semmi ördöngösség nincs benne, mégis szemtelenül finom. A szokásos salátaleves túrós puliszkával, csak kissé szebb formában.
Az úgy volt, hogy múlt vasárnap kaptam egy jó adag juhtúrót nénémtől, és ünnep ide vagy oda, elhatároztam, hogy másnap, bizony, ezt a "pórias", húsmentes ételt fogom készíteni. Aztán egyszercsak elémtoppant Zsuzsiga bejegyzése a túrós puliszkagombócokkal, és már végérvényesen eldőlt: a látottakat és az elképzelésemet egyesítem. És bár az én blogomon is van egyfajta juhtúrós puliszkagombóc, amit gyerekkoromban mamám, édesanyám rendszeresen készített a családnak, eszembe nem jutott volna, hogy azt lehet kissé finomkodóbb stílusban is elkészíteni, túrógombócnyi méretben.:) Milyen jó, hogy vagyunk egymásnak, mi bloggerek, mert sokszor olyan dolgokat tanulunk egymástól, amikre önmagunktól aligha jönnénk rá, mégha banalitásról is van szó!:)
Tehát a salátalevest elkészítettem a szokásos módon. A puliszkát is megfőztem: 8 dl vízhez 12 evőkanál lisztet számolva, mint Zsuzsiga. Majd szalonnát vágtam apró kockákra, kiolvasztottam, megpirítottam rajta egy kötés apróra vágott újhagymát, de csak addig, amíg éppen üveges nem lett. A puliszkát hagytam kissé hűlni, majd jó evőkanálnyi túrót pakoltam egy-egy gombócba. A gombócokat rádobtam a szalonnás hagymára és még néhány percig együtt pirítottam őket, a gombócokat állandóan forgatva. Végül a langyos salátalevessel és tejföllel tálaltam.
EK - 2012/2
Szerintem is sokat lehet egymástól tanulni:-))
VálaszTörlésÉn készítettem ilyen juhtúrósat, de kiterítettem és megkentem vele, majd feltekertem, mint a piskótát és úgy szeleteltem:-)
Nagyon jó ötlet:-)
Anyósom szereti nagyon túrós puliszkával a salátalevest,nála szoktam így enni.Ötletes így gombócba formálva.
VálaszTörlésÁÁÁ azt a puliszkát kérem szépen
VálaszTörlés