2011. november 16., szerda

Halszeletek ropogós bundában

Halas fotóim-receptjeim között "kotorászva" felfedeztem ezt a jó kis halat, ami ropogós magvas bundába bújt. Valamikor nagyon régen készült, bár fogalmam sincs hogyan történhetett, hogy a blogra nem került fel. Mindenesetre, kár lenne érte, mert tisztán emlékszem, milyen finom volt.


Halszeletek ropogós bundában

Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg halfilé (pl. merlucius vagy bármi más), só, bors, fokhagymapor; a bundához és a sütéshez: 3-4 tojás, 5 dkg pörkölt sós mogyoró, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál lenmag, zsemlemorzsa, liszt, olaj; a fokhagymás mártáshoz: 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, só, snidling, a tálaláshoz: snidling, citrom.

Elkészítése: A halat átmossuk, papírtörlővel jól felitatjuk róla a vizet, majd megszórjuk a só, a bors meg a fokhagymapor keverékével, és állni hagyjuk egy keveset. A mogyorót durvára törjük, majd összekeverjük a magvakkal és néhány evőkanálnyi zsemlemorzsával. A halszeleteket lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk, majd forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. A mártáshoz a tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és apróra vágott snidlinggel. A bundás halszeleteket fokhagymás mártással és citrommal tálaljuk, snidlingszálakkal díszítjük.
Húsnapon ehető.

EK - 2010/12

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett ilyen bundában. Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Halat még nem bundáztam ily módon, de húst igen és isteni finom:)

    VálaszTörlés
  3. Én nem igazán szeretem a halat, de a te receptjeidet olvasgatva,még a végén nagy halevő leszek.

    VálaszTörlés
  4. Ez bizony finom lehet. Nagyon étvágygerjesztő. Ügyes vagy, gratulálok.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek!:)

    Judit, apránként meg lehet szokni és szeretni. Mindenesetre, nagyon egészséges. Mi szeretjük, és rendszeresen fogyasztunk valamilyen halat.

    VálaszTörlés