Halszeletek ropogós bundában
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg halfilé (pl. merlucius vagy bármi más), só, bors, fokhagymapor; a bundához és a sütéshez: 3-4 tojás, 5 dkg pörkölt sós mogyoró, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál lenmag, zsemlemorzsa, liszt, olaj; a fokhagymás mártáshoz: 2 dl tejföl, 2 cikk fokhagyma, só, snidling, a tálaláshoz: snidling, citrom.
Elkészítése: A halat átmossuk, papírtörlővel jól felitatjuk róla a vizet, majd megszórjuk a só, a bors meg a fokhagymapor keverékével, és állni hagyjuk egy keveset. A mogyorót durvára törjük, majd összekeverjük a magvakkal és néhány evőkanálnyi zsemlemorzsával. A halszeleteket lisztbe, felvert tojásba és a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk, majd forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. A mártáshoz a tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval és apróra vágott snidlinggel. A bundás halszeleteket fokhagymás mártással és citrommal tálaljuk, snidlingszálakkal díszítjük.
Húsnapon ehető.
EK - 2010/12
EK - 2010/12
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett ilyen bundában. Guszta!
Halat még nem bundáztam ily módon, de húst igen és isteni finom:)
Én nem igazán szeretem a halat, de a te receptjeidet olvasgatva,még a végén nagy halevő leszek.
Ez bizony finom lehet. Nagyon étvágygerjesztő. Ügyes vagy, gratulálok.
Köszönöm mindenkinek!:)
Judit, apránként meg lehet szokni és szeretni. Mindenesetre, nagyon egészséges. Mi szeretjük, és rendszeresen fogyasztunk valamilyen halat.
Megjegyzés küldése