2012. január 4., szerda

Harcsaszeletek sokmagvas kéregben

A tavalyi Delta-akció nem volt annyira eredményes, mint a tavalyelőtti, de azért üres kézzel mégsem jött haza férjecském: 2 harcsát hozott.:D Az egyiket megettük még akkor frissiben, a másikat pedig most, újévkor.


Harcsaszeletek sokmagvas kéregben

Hozzávalók: 1 kg harcsa vagy bármilyen más hal, só, bors, pirospaprika, fokhagymagranulátum, 1 evőkanál hámozott tökmag, 2 evőkanál hámozott napraforgómag, 1 evőkanál szezámmag, 1 evőkanál lenmag, kb. 0,5 dl olaj.

Elkészítése:
A halat tetszés szerint feldaraboljuk, majd megszórjuk só, bors, paprika és fokhagymapor keverékével. Hűvös helyen hagyjuk pácolódni 1-2 órát. A magvakat 1 evőkanál napraforgómag kivételével aprítógépben durvára aprítjuk, és belekeverjük az egészben hagyott napraforgómagot. Az olajat felforrósítjuk, a halszeleteket beleforgatjuk a magkeverékbe, és a forró olajban, lassú tűzön ropogósra sütjük. Citrommal tálaljuk.

KAL. - 2018.

4 megjegyzés:

  1. Hú,ez brutál fincsi lehet!de jó volna
    ha az én férjem is halászna néha:-)

    VálaszTörlés
  2. Hogy mennyire szinkronizaltunk:ma ezesz nap a hal meg napraforgomag jart az eszemben....ugyhogy, hozzad nem juthatok el , nekem kell elkeszitenem.Uf..

    VálaszTörlés
  3. ma mi is halat ettünk. de ez az ilyen-olyan-amolyan magocskás bunda sem lehet kutya.
    talonba eltározva.

    VálaszTörlés
  4. Mi sajnos nem vagyunk nagy halrajongók, néha azonban kerül az asztalra harcsafilé. Legközelebb így készítem el, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés