Ma utaztunk. Semmiféle készételem nem maradt itthon, ezért miután megérkeztünk, össze kellett dobnom valamit gyorsan. Ez lett belőle. Nekünk nagyon ízlett, és szerintem svédasztalon is megállná a helyét hidegtálak között.
Majonézes gombasaláta
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg gomba, 2 kisebb savanyú uborka, egy kis darabka póréhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál sűrű tejföl, só, ízlés szernt kapor.
Elkészítése: A gombát megmossuk, és 10-15 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha nem sietünk annyira, meg lehet dinsztelni egy kisebb hagymát, majd vele együtt megpárolni a feldarabolt gombát.) Leszűrjük, majd hagyjuk kissé hűlni. Közben apró kockákra vágjuk a savanyú uborkát, finomra aprítjuk a póréhagymát, majd feldaraboljuk a gombát is tetszés szerint. Végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, sózzuk ízlés szerint, illetve, aki szereti, apróra vágott kaporral is megszórhatja. Én így tettem, és nekem így volt kerek az íze.
Szétválasztó diétában minden napon ehető a gyümölcsnap kivételével.
NÚ - 2018/DEC.
Hű de jó! Jegyeztem :-)
VálaszTörlésEz a gombasalata lett a családom kedvence. Jó rég véletlenül bukkantam a receptre de persze nem mentettem el. Ma ismét kerestem és megtalaltam, köszönöm.
VálaszTörlésKedves Névtelen! :)
VálaszTörlésNagyon örülök a visszajelzésednek, és örülök, hogy ízlik a saláta. :)