Ma utaztunk. Semmiféle készételem nem maradt itthon, ezért miután megérkeztünk, össze kellett dobnom valamit gyorsan. Ez lett belőle. Nekünk nagyon ízlett, és szerintem svédasztalon is megállná a helyét hidegtálak között.
Majonézes gombasaláta
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg gomba, 2 kisebb savanyú uborka, egy kis darabka póréhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál sűrű tejföl, só, ízlés szernt kapor.
Elkészítése: A gombát megmossuk, és 10-15 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha nem sietünk annyira, meg lehet dinsztelni egy kisebb hagymát, majd vele együtt megpárolni a feldarabolt gombát.) Leszűrjük, majd hagyjuk kissé hűlni. Közben apró kockákra vágjuk a savanyú uborkát, finomra aprítjuk a póréhagymát, majd feldaraboljuk a gombát is tetszés szerint. Végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, sózzuk ízlés szerint, illetve, aki szereti, apróra vágott kaporral is megszórhatja. Én így tettem, és nekem így volt kerek az íze.
Szétválasztó diétában minden napon ehető a gyümölcsnap kivételével.
NÚ - 2018/DEC.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2012. január 3., kedd
Majonézes gombasaláta
Ma utaztunk. Semmiféle készételem nem maradt itthon, ezért miután megérkeztünk, össze kellett dobnom valamit gyorsan. Ez lett belőle. Nekünk nagyon ízlett, és szerintem svédasztalon is megállná a helyét hidegtálak között.
Majonézes gombasaláta
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg gomba, 2 kisebb savanyú uborka, egy kis darabka póréhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál sűrű tejföl, só, ízlés szernt kapor.
Elkészítése: A gombát megmossuk, és 10-15 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha nem sietünk annyira, meg lehet dinsztelni egy kisebb hagymát, majd vele együtt megpárolni a feldarabolt gombát.) Leszűrjük, majd hagyjuk kissé hűlni. Közben apró kockákra vágjuk a savanyú uborkát, finomra aprítjuk a póréhagymát, majd feldaraboljuk a gombát is tetszés szerint. Végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, sózzuk ízlés szerint, illetve, aki szereti, apróra vágott kaporral is megszórhatja. Én így tettem, és nekem így volt kerek az íze.
Szétválasztó diétában minden napon ehető a gyümölcsnap kivételével.
NÚ - 2018/DEC.
Majonézes gombasaláta
Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg gomba, 2 kisebb savanyú uborka, egy kis darabka póréhagyma, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál sűrű tejföl, só, ízlés szernt kapor.
Elkészítése: A gombát megmossuk, és 10-15 perc alatt enyhén sós vízben megfőzzük. (Ha nem sietünk annyira, meg lehet dinsztelni egy kisebb hagymát, majd vele együtt megpárolni a feldarabolt gombát.) Leszűrjük, majd hagyjuk kissé hűlni. Közben apró kockákra vágjuk a savanyú uborkát, finomra aprítjuk a póréhagymát, majd feldaraboljuk a gombát is tetszés szerint. Végül összekeverjük a majonézzel és a tejföllel, sózzuk ízlés szerint, illetve, aki szereti, apróra vágott kaporral is megszórhatja. Én így tettem, és nekem így volt kerek az íze.
Szétválasztó diétában minden napon ehető a gyümölcsnap kivételével.
NÚ - 2018/DEC.
3 megjegyzés:
- Chef Viki írta...
-
Hű de jó! Jegyeztem :-)
- 2012. január 3. 21:41
-
-
Ez a gombasalata lett a családom kedvence. Jó rég véletlenül bukkantam a receptre de persze nem mentettem el. Ma ismét kerestem és megtalaltam, köszönöm.
- 2023. augusztus 21. 14:45
- sedith írta...
-
Kedves Névtelen! :)
Nagyon örülök a visszajelzésednek, és örülök, hogy ízlik a saláta. :) - 2023. szeptember 10. 22:36
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Hű de jó! Jegyeztem :-)
Ez a gombasalata lett a családom kedvence. Jó rég véletlenül bukkantam a receptre de persze nem mentettem el. Ma ismét kerestem és megtalaltam, köszönöm.
Kedves Névtelen! :)
Nagyon örülök a visszajelzésednek, és örülök, hogy ízlik a saláta. :)
Megjegyzés küldése