Talán nagyot néztek, talán nem is hiszitek. Pedig tényleg majonéz lesz belőle. Az íze szintén semleges, és ugyanúgy felhasználható, mint a tojásos. Kincset érhet ez a "recept" annak, aki idegenkedik a nyers tojástól, a bolti förmedvényeket utálja, de a majonéz ízéről, állagáról egyáltalán nem szeretne lemondani.
A fotón a legtávolabbi a tejmajonéz. A leginnenső a félperces majonéz, és a középső az a bizonyos másik. De az egyelőre titok.:) |
Tejmajonéz
Hozzávalók: 2 dl olaj, 1 dl zsírosabb tej, 1 teáskanál mustár, só, citromlé.
Elkészítése: A hozzávalókat magas falú pohárba tesszük, majd – a tojásos félperces majonézhez hasonlóan – botmixerrel sűrű péppé dolgozzuk. Eleinte ne mozgassuk a botmixert, csak miután már jól vastagszik a massza a pohár alján. Bármivel ízesíthető utólagosan, és bármihez felhasználható, amihez majonézre van szükség.
Hamarosan hozok egy másik majonézreceptet is, ahhoz semmiféle állati eredetű alapanyag nem kell.
EK - 2012/3
EK - 2012/3
Ez szuper,feltétlenül kipróbálom:) Kíváncsi vagyok a másikra is, hogy miből készül:)
VálaszTörlésBár nekem semmi bajom a nyers tojásból készülő majonézzel, ez a tejes recept nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésTrollanyu, az érdekes lesz! Nem is tudom, hogy tifelétek kapható-e az alapanyaga!:)
VálaszTörlésCsiperke, nekem sincs bajom a nyers tojással, de bárkinél előfordulhat, hogy elfogyott a tojás, a sarki boltba meg nincs hangulatunk elrohanni... Szóval, ismerni ezt, mint alternatívát, nem árt, sosem lehet tudni, mikor vesszük hasznát. :)
Na ilyenről nem is hallottam még:) Érdekes:) Gondoltam valamire, hogy miből készül a következő, de majd meglátom:)
VálaszTörlésSoha nem hallottam ilyesmirol, de ez nagyon klassz. Dietazom, de eszek mindent, csak keveset es ezzel most megtobb mindent ehetek' juhéééééé
VálaszTörlésIlyesmiről én se hallottam még. Pont most diétazom és ezzel egy csomó mindent megehetek juhéééééééééééé
VálaszTörlésNagyon örülök ennek a receptnek, szeretem a majonézt, de tojásallergiám van, így nem ehetek majonézt sem. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésKati, érdekes bizony, én is szkeptikusan láttam hozzá!:) Ami még jó benne az az, hogy lehet fél adagot is készíteni belőle, ha kevesebb majonézre van szükséged.:) Na, és mire gondoltál?;)
VálaszTörlésBibitta, nagyon örülök, ha akár egy kicsit is hozzájárulok valaki öröméhez. Hajrá!:)
Petronella, hát akkor te az a kategória leszel, akinek ez a recept "igazi kincs".:)
Brassóban van egy étterem, ahol pizzákat, tésztákat szoktunk olykor enni. Lehet kérni fokhagymakrémet. Na, azt szeretném valahogy reprodukálni, de még nem megy. És nem árulják el mi az.
VálaszTörlésRettenetesen habos valami, gyönyörű halvány zöld színe van (nem tudom mitől, már ezen is gondolkodunk régóta) és fokhagyma íze. De semmilyen fokhagyma nyom nem lelhető fel benne, szóval már azon is gondolkodtam, hogy nem friss fokhagymából, hanem pl. granulátumból hozzák össze.
Ilyen leírás alapján ötlet esetleg?
Ez szuper! Ki fogom próbálni. Én még szoptatok, így a nyers tojásos verziótól tartanék.. Köszi a receptet! :) Melinda
VálaszTörlésMelinda, próbáld ki nyugodtan. Fontos, hogy a pohár alján először ne mozdítgasd a botmixert, hogy jól összeálljon a massza. Én azóta többször készítettem, és ugyanaz érvényes, mint a tojásosnál: ha nem lenne elég sűrű, még önteni kell hozzá egy kevés olajat. Múltkor olyan sűrű lett a tejmajonézem, hogy szinte vágni lehetett volna. Örülök, hoyg örülsz a receptnek. :)
VálaszTörlés4Gyerek!!
VálaszTörlésBár eltelt 2 és fél év a kommented óta...
A medvehagymára gondoltál már? Az magyarázatot adna a zöld színre, és emlékeztet az íze a fokhagymáéra. :-)
Üdv.
Gika