Zöldségfaló levesnek készült. Lánykáim először idegenkedtek tőle intenzív narancssárga színe miatt, de végül jóízűen bekanalazták nemcsak az adagjukat, hanem a maradékot is.:) A sok zöldség miatt semmiféle más sűrítést nem igényelt.
Zöldségkrémleves
Hozzávalók: 4 nagyobb sárgarépa, 2 paszternák, 2 zellerszár, 3 krumpli, 1 nagy hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, gyömbérpor, szerecsendió, só, citromlé.
Elkészítése: Felforralunk kb. 1,5 l vizet, enyhén megsózzuk, majd rendre beledobjuk a feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, a szárzellert, illetve a többi zöldséget, és fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a főzőlé egy részét leöntjük, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a tejszínt meg a kevés főzőlével elkevert tejfölt, a maradék főzőlével, illetve vízzel tetszés szerint hígítjuk, gyömbérrel, szerecsendióval és sóval ízesítjük, majd jól kiforraljuk. Ízlés szerint citromlével savanyíthatjuk. Pirított kenyérkockákkal is tálalható, de önmagában is nagyon finom.
KT - 2013/5
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése