Padlizsán. És krém. Mert szezonja van, mert finom, mert szeretjük. Ezúttal párolt sárgarépával kevertem össze. Levesben főtt zöldség, répa is tökéletes hozzá.
Sárgarépás padlizsánkrém
Hozzávalók: 45 dkg sült padlizsánhús, 20 dkg főtt sárgarépa, 1 tojás, 1 teáskanál mustár, só, citromlé, 2 dl olaj, 2-3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A padlizsánt és a sárgarépát egy tálba rakjuk. Az olajat, a tojást, a mustárt, a hámozott fokhagymát, kevés sót és citromlevet egy magas falú pohárba tesszük, és botmixerrel kb. 30 másodperc alatt majonézzé dolgozzuk. Ezután a botmixerrel pürésítjük a padlizsánt és a sárgarépát is, majd alaposan összekeverjük a fokhagymás majonézzel. Friss kenyérrel, citromos teával tálaljuk.
Tök vicces, valahogy néha össze vagyunk rezegve:) Hasonlót készítettem, csak cukkini volt a padlizsán:)
VálaszTörlésA vinettét nem szabad mixerrel összekeverni, egyrészt mert fémmel nem érintkezhet, de főleg azért mert így túl krémszerű lesz. Tehát sokkal jobb ha csak fakéssel jó alaposan összevágjuk. Van aki egyetért?
VálaszTörlésKedves Névtelen!
VálaszTörlésEgyáltalán nem értek egyet. Egyrészt, mert az, hogy a padlizsán nem érintkezhet fémmel, már egy régen meghaladott mítosz (régebb, amikor rossz minőségű fémből készültek a kések, ez valóban fennált, ma viszont abszolút nem érvényes; SOHA meg nem feketedik a padlizsánom, ha késsel vágom vagy botmixerrel dolgozom össze), másrészt pedig mi így, ilyen krémesen szeretjük. Tehát, ha valaki inkább darabosan szereti, vágja fakéssel. Én leírtam, hogyan készítem, más pedig csinálja szíve szerint. Mint ahogy én is azt teszem.:)