Zabpelyhes kacsamájkrém
Hozzávalók: 50
dkg kacsamáj, 10 dkg zabpehely, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 3 evőkanál
fűszeres pálinka, 1 kávéskanál koriandermag, 1 teáskanál magos mustár, 1-2
evőkanál citromlé vagy balzsamecet, só, citrombors vagy bors, 2-3 evőkanál
olívaolaj; a tálaláshoz: olajbogyó.
Elkészítése: A
zabpelyhet tálba tesszük, ráöntünk 2 dl lobogó vizet, és jól összekavarjuk. Az
olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát, és megdinszteljük
rajta. Ezután hozzáadjuk az erektől, hártyáktól megtisztított, kisebb darabokra
vágott májat és a meghámozott fokhagymát, ráöntjük a pálinkát, flambírozzuk, majd kb. 10 perc
alatt, lefedve puhára pároljuk. Ezután a májat kiszedjük a szaftból, hozzáadjuk
a leforrázott zabpehelyhez, és botmixerrel simára turmixoljuk. Beletesszük a
magos mustárt, a mozsárban összetört koriandert, sózzuk, borsozzuk, illetve
citromlével vagy balzsamecettel ízesítjük, és a máj után visszamaradt szafttal
együtt alaposan összekeverjük.
EK - 2012/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése