Nincs sok hozzáfűznivalóm. Szeretjük a csicseriborsót minden formában. Kipróbáltam salátában is....
Gombás
csicseriborsó-saláta
Hozzávalók 4
személyre: 15-20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg apró fejű gomba, 3 sárgarépa,
8-10 szem koktélparadicsom, ½ csokor friss kapor, diónyi friss gyömbér, só,
bors, citromlé, olaj.
Elkészítése: A
sárgarépát meghámozzuk, a gombát folyó víz alatt gyorsan átmossuk.
Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, rádobjuk a karikára vágott répát, és
kavargatva pirítjuk néhány percig, ezután rádobjuk a gombát, és együtt
pároljuk-pirítjuk, amíg meg nem puhulnak. Egy tálba tesszük a csicseriborsót,
hozzáadjuk a nagyedelt koktélparadicsomot, a finomra aprított kaprot meg a
lereszelt gyömbért, végül pedig a pirított gombát és sárgarépát. Jól
összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint citromlével is
meglocsoljuk.
KT - 2013/2
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése