2013. július 2., kedd

Zöldséges, kapros tésztasaláta

Magamnak készítettem egyszer gyors ebéd gyanánt. Kb. 15 perc alatt meg is volt. Finom, húsmentes, laktató.



Zöldséges, kapros tésztasaláta

Hozzávalók 1 személyre: 10 dkg csigatészta, 1 nagy sárgarépa, 1/2 zsenge tök (kb. 10 dkg), 2 marék morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv is lehet), 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, kevés citromlé, aprított kapor, só, bors.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajon pirítani kezdjük. A tököt kb. félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd mindegyik szeletet négyfelé daraboljuk, és a répa mellé dobjuk. Amikor mindkettő roppanósra puhult, rádobjuk a fagyasztott kukoricát meg az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd néhány percig pároljuk még. Végül meglocsoljuk kevés citromlével (de akár el is maradhat) és megszórjuk apróra vágott kaporral. Összekeverjük a kifőtt tésztával, és langyosan tálaljuk.

FI - 2013/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése