Magamnak készítettem egyszer gyors ebéd gyanánt. Kb. 15 perc alatt meg is volt. Finom, húsmentes, laktató.
Zöldséges, kapros tésztasaláta
Hozzávalók 1 személyre: 10 dkg csigatészta, 1 nagy sárgarépa, 1/2 zsenge tök (kb. 10 dkg), 2 marék morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv is lehet), 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, kevés citromlé, aprított kapor, só, bors.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajon pirítani kezdjük. A tököt kb. félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd mindegyik szeletet négyfelé daraboljuk, és a répa mellé dobjuk. Amikor mindkettő roppanósra puhult, rádobjuk a fagyasztott kukoricát meg az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd néhány percig pároljuk még. Végül meglocsoljuk kevés citromlével (de akár el is maradhat) és megszórjuk apróra vágott kaporral. Összekeverjük a kifőtt tésztával, és langyosan tálaljuk.
FI - 2013/8
2013. július 2., kedd
Zöldséges, kapros tésztasaláta
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
hús nélküli,
nyári,
saláták,
tésztafélék,
tök,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2013. július 2., kedd
Zöldséges, kapros tésztasaláta
Magamnak készítettem egyszer gyors ebéd gyanánt. Kb. 15 perc alatt meg is volt. Finom, húsmentes, laktató.
Zöldséges, kapros tésztasaláta
Hozzávalók 1 személyre: 10 dkg csigatészta, 1 nagy sárgarépa, 1/2 zsenge tök (kb. 10 dkg), 2 marék morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv is lehet), 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, kevés citromlé, aprított kapor, só, bors.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajon pirítani kezdjük. A tököt kb. félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd mindegyik szeletet négyfelé daraboljuk, és a répa mellé dobjuk. Amikor mindkettő roppanósra puhult, rádobjuk a fagyasztott kukoricát meg az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd néhány percig pároljuk még. Végül meglocsoljuk kevés citromlével (de akár el is maradhat) és megszórjuk apróra vágott kaporral. Összekeverjük a kifőtt tésztával, és langyosan tálaljuk.
FI - 2013/8
Zöldséges, kapros tésztasaláta
Hozzávalók 1 személyre: 10 dkg csigatészta, 1 nagy sárgarépa, 1/2 zsenge tök (kb. 10 dkg), 2 marék morzsolt kukorica (fagyasztott vagy konzerv is lehet), 2 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, kevés citromlé, aprított kapor, só, bors.
Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A sárgarépát meghámozzuk, kockára vágjuk, és az olajon pirítani kezdjük. A tököt kb. félcenti vastag szeletekre vágjuk, majd mindegyik szeletet négyfelé daraboljuk, és a répa mellé dobjuk. Amikor mindkettő roppanósra puhult, rádobjuk a fagyasztott kukoricát meg az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd néhány percig pároljuk még. Végül meglocsoljuk kevés citromlével (de akár el is maradhat) és megszórjuk apróra vágott kaporral. Összekeverjük a kifőtt tésztával, és langyosan tálaljuk.
FI - 2013/8
Címkék:
gyors,
gyors és könnyű,
hús nélküli,
nyári,
saláták,
tésztafélék,
tök,
zöldséges
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése