A jómúltkori grillezés harmadik fogása (a két előző csirkés és a sertéstarja meg a miccs mellett :D). Mivel tartottam attól, hogy a mustáros-currys ízvilág nem jön be mindenkinek a családból, készítettem hagyományos fűszerezésű csirkecombokat is. Végül alaptalan volt a félelmem, mert mindegyik ízlett, de ez is nagyon finom lett. A fotón majonézes krumplival tálalva látszik, de azt nem én készítettem, hanem anyósom. Különben is, mindenki azzal evett mindent, amivel jólesett. Én csak friss salátával például...
Magyaros grillezett csirkecomb
Hozzávalók 10-12 csirkefelsőcombhoz: 1 nagyon pici lila hagyma, ½ zöld színű csípős
paprika, 1 teáskanál pirospaprika vagy paprikalekvár, ½ teáskanál bors, 1
teáskanál só, 1 teáskanál morzsolt majoránna, ½ teáskanál őrölt kömény, 2
evőkanál napraforgóolaj, 2-3 evőkanál víz.
Elkészítése: A hagymát és a csípős paprikát nagyon finomra aprítjuk, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi fűszert, majd simára keverjük az olajjal meg a vízzel. Kanál vagy ecset segítségével jól bekenjük vele a kicsontozott csirkecombokat, és egymásra helyezve, lefedve néhány órán át a hűtőben pácoljuk. Sütés előtt a pácot jól lecsepegtetjük a húsról, amjd szalonnával megkent, forró grillrácson megsütjük. Majonézes krumplival vagy tetszés szerinti körettel, salátával tálaljuk. Krumplis, rizses, tésztás köret nélkül húsnapon ehető salátával.
KAL - 2018.
De szeretem:)
VálaszTörlés