2014. január 18., szombat

Csokoládékrém avokádóból


Bár eleinte nagyon meredek ötletnek tartottam, idővel teljesen felcsigázta a kíváncsiságomat. Mígnem aztán eljött az ideje, hogy kipróbáljam. Szétnéztem több helyen, hogyan készítik, végül Gitta verziójára esett a választásom. Nos, mondanom sem kell, a lányok és a férjem is szinte nagykanállal falták, de bevallom, nekem túl erős banán, és kevésbé csokoládéíze volt, így aztán egy következő alkalommal kissé módosítottam az arányokon, és az én ízlésemnek ez jobban megfelel. Készítettem már fruktózzal, illetve barna cukorral is édesítve, vagy 2 evőkanál feketekávéval bolondítva, mindenképpen nagyon-nagyon finom. Próbáljátok ki! :) Nem szeretek "dobálózni" a különféle irányzatok megjelölésével, de azt hiszem, ez a krém az alábbi recept szerint megfelel a nyers/élő táplálkozás követelményeinek. 


Csokoládékrém avokádóból

Hozzávalók 4 személyre: 2 jó érett avokádó, 1 kisebb érett banán, 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, méz ízlés szerint.
Elkészítése: A gyümölcsöket magas falú edénybe aprítjuk, hozzáadjuk a kakaót meg a mézet, és botmixerrel sima masszává turmixoljuk. Tálkákba vagy kelyhekbe adagoljuk, és további gyümölcsökkel együtt, vagy önmagában kínáljuk.

Tipp: A gyümölcsöket lehet csak villával is törni, úgy rusztikusabb lesz a krém, így habosabb, krémesebb.

FI - 2014/2

2 megjegyzés:

  1. Tipp: ha a banánt megfagyasztod, majd kiengeded, sokkal krémesebb és édesebb lesz. Javaslat: jó lefagyasztani a banánt akkor, ha nem fogyott el és már kezd megbarnulni, használat előtt pedig 2-3 órával kivenni a jégről. :-) Ezt a desszertet el fogom készíteni, köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok! Mivel említetted a banánízt, javaslat: nyugodtan hagyd ki. Jó minőségű kakaóval és némi vaj/kókuszzsír/tejszín..ilyesmivel isteni. Én legközelebb megpróbálok közelíteni a "csak" avokadó,kakaó, eritrit módszerhez.

    VálaszTörlés