Céklás-meggyes "pinkie"
Hozzávalók kb. 35*25 cm-es tepsihez: 40 dkg nyers cékla, 15 dkg kimagozott meggy (fagyasztott), 30 dkg fehér csokoládé, 20 dkg vaj, 5 nagy tojás (6, ha kisebbek), 15 dkg fruktóz vagy 20 dkg cukor, 22 dkg liszt.
Elkészítése: A céklát meghámozzuk, lereszeljük a nagylyukú reszelőn, és 2-2,5 dl vizet apránként aláöntve, gyakran kavargatva kb. 20 perc alatt megpároljuk. ezután botmixerrel kissé összetörjük. A vajat és az összetördelt csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd simára keverjük. Hozzáadjuk a céklapürét, és jól eldolgozzuk. Az egész tojásokat kézi mixer segítségével habosra verjük a fruktózzal/cukorral, majd beleforgatjuk a meggyet, a csokoládés-céklás keveréket, és végül a lisztet. óvatos mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 8-10 percig, majd a hőt 160-170 fokra csökkentve sütjük további kb. 10 percig. Akkor jó, ha enyhe nyomásra még kissé nyersnek tűnik. (Nem lesz az.)
Megjegyzés: Ha valakinek főtt céklája van elfekvőben, természetesen, azzal is készítheti: lereszeli, kissé összemixeli, és mehet minden tovább a leírtak szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése